Ingredients
-
Degen
- 150 g Vetemjölca 2.75 dl
- 1 krm Salt
- 0.5 dl Vatten
- 2 dl Mjölk
- 110 g Smör
- 2 msk Strösocker
-
Vaniljkräm
- 1 dl Strösocker
- 5 dl Mjölk
- 3 msk Majsstärkelse
- 30 g Smör
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
- 4 st Äggulor4 om äggen är små till medelstora, 3 st om äggen är stora.
-
Övrigt
- 150 g Mörk choklad 55%
- 1 msk Rapsolja
- Florsocker
Directions
Eclair fyllda med vaniljkräm doppade i mörk choklad. En éclair är ett avlångt bakverk gjord på chouxdeg. De blir ihåliga och fylls med olika och toppas med choklad. Den är ungefär samma princip som när man gör churros eller tulumbe.
Du kommer behöva spritpåsar och en tyll. Jag använder Wilton 8b.
Steps
1 Done | VaniljkrämenBörja med att lägga alla ingredienser i en kastrull. Värm på medelvärm under konstant omrörning tills de börjar koka. Låt sjuda under fortsatt omrörning i 3-4 min. |
2 Done | Choux-degenVärm upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull. |
3 Done | Vispa upp degen till ett smul . Nu kommer det kritiska momentet. Du ska vispa ner 1 ägg i taget. Jag har skrivit 3 ägg, men det beror på storlek. Du kan behöva 4 om dina ägg är små. |
4 Done | Värm ugnen till 175 grader och fyll en spritspåse med degen. Spritsa ut avlånga eclair på bakplåtspapper. Pudra sedan dem med florsocker. Grädda i mitten av ugnen i 25 min utan att öppna ugnsluckan. Det ska gräddas tills de blir gyllene. Så fortsatt grädda i ca 5-15 min. Ta ut dem och låt svalna. |
5 Done | Fyll eclairgör 2 små hål på sidorna av eclairen eller 3 små undetill men en mindre tyll. Fyll sedan med vaniljkrämen. |
6 Done | Doppa i chokladSmält chokladen och blanda med olja. Doppa eclairen och låt sedan chokladen stelna. |