Ingredients
-
Glasnudellsallad
-
200 g Glasnudlar
-
2 st Morötter
-
150 g Rödkål
-
1 st Paprika röd
-
0.5 st Gurka
-
Nuoc chamsås
-
2 st Lime
-
2 msk Rapsolja
-
0.5 dl Vatten
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Chili
-
2 msk Lönnsirapgår även bra med honung
-
Salt
-
Övrigt
-
500 g Räkor med skal
-
2 st Vitlöksklyftor
-
0.5 st Chili
-
2 dl Jordnötter
-
5 st Salladslök
Directions
Asiatisk räksallad med glasnudlar. Chili- och vitlöksmarinerade räkor med krispiga grönsaker, glasnudlar och en vegansk nuoc cham sås. Otroligt fräsch och gott! Denna rätt passar perfekt att variera med annat protein så som kyckling, tofu mm.
Steps
1
Done
|
Börja med dressingenFinhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, lönnsirap (går bra med annat sötning), olja och några nypor flingsalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt. Det ska smaka mycket. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
RäkornaSkala räkorna. Hacka chili och vitlök. Marinera räkorna i chili, vitlök och några msk av vinägretten. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
Glasnudlarna + grönsakernaKoka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt sedan ligga i kallt vatten. |
4
Done
|
ServeraSila av glasnudlarna ordentligt. Klipp dem lite med en sax. Blanda med grönsakerna med såsen. Toppa med räkorna, jordnötterna, salladslök och lite chili för mer hetta. |