0 0
Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Köttbullarna
600 g Vegansk formbar färs
2 msk vegansk creme fraiche
1 tsk Kinesisk soya
2 st Vitlöksklyftor
1 st Lök
1 msk Grönsaksfond
1 tsk Chiliflakes
Peppar
Tomatsås
800 g Finkrossade tomater
1 tsk Lökpulver
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Basilika
2 nypor Strösocker
2 tsk Oregano
Peppar
Salt
Övrigt
Pasta
Basilika

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Köttbullarna

  • Tomatsås

  • Övrigt

Directions

Share

Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti. Köttbullarna gjorde jag med anammas formbara färs. Den är supersmidig att laga med och forma. Perfekt när man vil ha ett vegetariskt alternativ på biffar eller köttbullar. Köttbullarna blir extra goda när de serveras tillsammans med en smakrik tomatsås och pasta.

Steps

1
Done

Veganska köttbullar

Tina färsen. Stek löken. Blanda ihop färsen med samtliga ingredienser. Forma till bollar och stek sedan på medelvärme tills de fått fin färg.

2
Done

Tomatsåsen

Mixa finkrossade tomter till en slät sås. Koka sedan upp med kryddorna i ca 15-20 min på medelvärme. Smaka av med salt, peppar och socker. När tomatsåsen är klar vänd i de stekta köttbullarna tillsammans med färsk basilika.

3
Done

Servera

Servera köttbullarna med pasta och mer färsk basilika!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kikärtsgryta med couscous och ugnsrostade paprika
previous
Kikärtsgryta med couscous och ugnsrostade paprika
Kati roll quorn - indisk wrap
next
Kati roll quorn – indisk wrap
Kikärtsgryta med couscous och ugnsrostade paprika
previous
Kikärtsgryta med couscous och ugnsrostade paprika
Kati roll quorn - indisk wrap
next
Kati roll quorn – indisk wrap

Add Your Comment