Ingredients
-
Blomkålen
- 1 st Blomkålshuvuden mindre
- 2 msk Sriracha
- 2 msk Japansk soya
- 2 msk Rapsolja
- 1 st Vitlöksklyftor
-
Såsen
- 50 g Smör
- 2 dl Créme Fraiche
-
Övriga tillbehör
- 1 dl Rostade hasselnötter
- Sockerärtor
- Couscous
Directions
Blomkålsstek med bryntsmörsås, rostade hasselnötter och sockerärtor. Stekt blomkål med goda tillbehör är perfekt när man vill äta eller bjuda på något vegetariskt som känns lite lyxigare. Blomkålen är verkligen så variationsrik.
Steps
1 Done | BlomkålenSätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop japansk soya, sriracha, olja och vitlök. Skiva blomkålen i ca 1.5 cm tjocka skivor. Pensla på glazen på båda sidorna. |
2 Done | SåsenBryn smöret. Tillsätt creme fraiche och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. |
3 Done | ÖvrigtBlanchera sockerärtorna (lägg ner de i kokande vatten i 1 minut). |
4 Done | ServeraServera blomkålen med såsen och couscous. Toppa med rostade hasselnötter och sockerärtona! |