0 0
Dan dan nudlar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Såsen
2 msk Jordnötssmör
2 st Vitlöksklyftor
4 msk Japansk soya
0.5 dl Chiliolja
1 msk Farinsocker
2 tsk Sichuanpeppar
Färsen
500 g Vegofärs
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Hoisinsås
1 msk Kinesisk soya
1 msk Sriracha
Övrigt
400 g Vetenudlar
2 st Pak choi går bra med t.ex spenat också
2 dl Jordnötter
2 msk Sesamfrön
1 msk Chiliflakes

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Dan dan nudlar

  • 30 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Såsen

  • Färsen

  • Övrigt

Directions

Share

Dan dan nudlar är en populär rätt från de kinesiska sichuanska köket. Rätten består av sås, färs och nudlar och är otroligt smakrik. Jag gjorde rätten med vegetarisk färs men det går bra att använda vilken färs man vill. I originalreceptet använder man kinesisk tahini, men det går lika bra med något nötsmör. Kinesisk tahini skiljer sig från vanlig tahini – den innehåller rostade sesamfrön och är mörkare.

Steps

1
Done

Såsen

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.

2
Done

Färsen

Stek färsen tills den får fin yta. Tillätt vitlök, soya, hoisinsås och srirachasås.

3
Done

Tillbehör

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Lägg undan 1-2 dl nudelvatten och blanchera pak choien i resten.

4
Done

Servera

Börja med att hälla upp 2-3 msk sås i botten av skål, lägg på nudlarna och lite nudelvatten (1-2 msk) och toppa med färs, pak choi, jordnötter, chiliflakes och sesamfrön.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pulled beef
previous
Pulled beef
Linsbollar - snabblagade och goda
next
Linsbollar – snabblagade och goda
Pulled beef
previous
Pulled beef
Linsbollar - snabblagade och goda
next
Linsbollar – snabblagade och goda

One Comment Hide Comments

Väldigt speciell smak. Vet faktiskt inte om det var gott eller inte. Intressant, men tveksamt om jag lagar det fler gånger. Kanske med mindre mängd sichuanpeppar?
Enkel att svänga ihop! Istället för pak choi strimlade jag vitkål som jag stekte halvmjuk i lite olja, efter att ha tagit färsen ur pannan.

Add Your Comment