0 0
Vegetarisk vårrullepaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
200 g Vitkål
1 st Morötter 2 om de är små
2 st Lök
4 st Salladslök
2 st Vitlöksklyftor
2 tsk Ingefära färsk, riven
2 msk Japansk soya
2 tsk Five Spice
Neutral olja att steka i
Att pensla med
1 st Ägg
0.75 dl Vatten
1 dl Neutral olja
Övrigt
500 g Filodeg
Sesamfrön
Tillbehör
1.5 dl Majonnäs
1 st Vitlöksklyftor
2 tsk Sriracha eller efter smak

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetarisk vårrullepaj

  • 55
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Att pensla med

  • Övrigt

  • Tillbehör

Directions

Share

Vegetarisk vårrullepaj! Vårrullen möter filodegspaj och det blir en smidig och god middag. Toppa med srirachamajonnäs och en gurksallad. I det här recept fyller jag rullarna med morot, salladslök, vitkål och lök men det går lika bra med t.ex svamp!

 

I blandningen som jag penslar med har jag ägg. Vill du göra pajen helt vegansk kan du ersätta ägget med någon växtbaserasd dryck (0.5 dl)

Steps

1
Done

Fyllningen

Mandolina löken, riv och strimla kål och morot och strimla salladslöken. Fräs löken i en djup panna i olja i 2-3 minuter. Tillsätt kålen och fräs lite till. Tillsätt sedan morot och salladslöken och stek ihop tills grönsakerna mjuknat något. Pressa i vitlök och tillsätt ingefära, soya och five spice. Smaka av med salt!

2
Done

Gör pajen

Sätt ugnen på 200 grader och pensla en rund form 30 cm med olja, har du ingen rund går det bra med en långpanna.
Vispa ihop ägg, olja och vatten.

3
Done

Placera ett filodegsark på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandningen lätt. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera, lägg på ett tredje och repetera. Placera fyllning längs med ena långsidan, ca 4-5 msk. Rulla ihop. Placera rullen i formen och fortsätt så tills fyllningen är slut och du fått en snäcka, du arbetar med att placera rullarna längst ut och sedan närmare mitten.

4
Done

Grädda

Pensla hela snäckan med ägg, mjölk och oljeblandingen så att du inte har några torra partier. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen är gyllene och genomgräddad.

5
Done

Tillbehör

Blanda ihop majonnäs, sriracha och vitlök. Gillar du inte det så är det också gott med en soyadipp till med lite lime, vitlök, ingefära och sesamfrön.s
Skiva lite gurka och ringla över lite olja, vinäger och salta lite.

6
Done

Servera

Servera pajen med gurkan och dippsåsen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Jordnötsmörsbakad granola - god nötssmörsbaskad granola
previous
Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola
Pasta med spenatpesto
next
Pasta med spenatpesto
Jordnötsmörsbakad granola - god nötssmörsbaskad granola
previous
Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola
Pasta med spenatpesto
next
Pasta med spenatpesto

Add Your Comment