0 0
Laxpasta med citron- och parmesansås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
450 g Färsk lax
1 st Vitlök
25 g Smör
4 dl Finriven parmesan
5 dl Grädde
2 dl Mjölk
1 st Citron
3 nävar Bladspenat
Salt
Peppar
1 msk Majsstärkelse att reda med

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Laxpasta med citron- och parmesansås

  • 25
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Krämig laxpasta med citron- och parmesansås och spenat. En snabblagad pasta med lax och parmesan. Till den här pastan använder jag linguine då jag tycker en bandpasta gör sig bäst till den här såsen.

 

Steps

1
Done

Börja koka pastan. Smält smöret i en djup panna, pressa i vitlöken och riv skalet från citronen. Tillsätt grädde och mjölk och låt puttra på svag värme medan pastan kokar. Pressa i citronsaft, peppra och salta. Tärna laxen.

2
Done

Vänd i parmesanen och laxen när pastan är klar och låt laxen tillagas i såsen på svag värme. Tar ca 2 minuter. Tillsätt spenaten och smaka av med salt. Vill du ha en tjockare sås så red med lite majstärkelse utspätt i lite vatten. Vänd till sist i pastan och servera sedan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kladdkaka med nutellaganache och bär
previous
Kladdkaka med nutellaganache och bär
Ugnsbakad ravioli - Färdiga ravoli i krämig tomatsås
next
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås
Kladdkaka med nutellaganache och bär
previous
Kladdkaka med nutellaganache och bär
Ugnsbakad ravioli - Färdiga ravoli i krämig tomatsås
next
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås

Add Your Comment