Ingredients
-
1.2 kg Mjölig potatis
-
30 g Smör
-
3 msk Olivolja
-
Salt
-
Timjan
-
Tomatsås
-
2.5 dl Tomatpure
-
1 msk Olivolja
-
1.5 dl Vatten
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Strösocker
-
1 msk Paprikapulver
-
0.5 tsk Cayennepeppar
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
2 paket Grillost
-
Parmesan
Directions
Frasig potatis med tomatsås och grillost! Supergod och lättlagat rätt – något tidskrävande då potatisarna behöver sin tid i ugnen men det är det värt. Viktigt att använda en mjölig potatissort då de innehåller mer stärkelse. Falköpings mejeri grillost tyckte jag var väldigt god.
Steps
1
Done
|
PotatisenSkala potatisen och dela in mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 8-10 min (beror på storleken på dina bitar). Den ska vara mjuk men den får inte blir överkokt. |
2
Done
|
Värm ugnen till 225 grader. Ringla över olivolja på en plåt och klicka ut smöret. Lägg på några timjankvistar. Lägg i potatisen. Rosta i ugnen tills de är gyllene i mitten av ugnen. Rör om 2-3 gånger. Det kommer ta upp till en timme innan de får färg. |
3
Done
|
TomatsåsenVärm på olivoljan i pannan och fräs kryddorna. Pressa i vitlök och fortsätt fräs på svag värme. Tillsätt tomatpuren och fräs i 2-3 minuter till. Tillsätt vatten, socker, peppra och blanda - låt sedan sjuda på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt. |
4
Done
|
ServeringStek grillosten enligt beskrivning på paketet i bitar. Servera sedan potatisen med grillosten och tomatsåsen. Toppa med parmesan! |