1 0
Spansk tortilla – potatisomelett

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Potatis
1 st Lök
2 msk Smör
1 dl Rapsolja
5 st Ägg
Salt
Tillbehör (förslag)
Körsbärstomater
Korv
Créme Fraiche
Gräslök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Spansk tortilla – potatisomelett

  • 40
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Tillbehör (förslag)

Directions

Share

Spansk tortilla – en omelett med potatis och ägg. En traditonell rätt från Spanien som är supergod och snäll mot plånboken. Potatis, ägg och lök är det du behöver. Sedan kan du variera tillbehören. Jag hade korv, tomater och creme fraiche till men det går lika bra med bara sallad eller andra protein.

Steps

1
Done

Tortillan

Skala och skiva eller mandolina potatisen i 3 mm tjocka skivor. Dela i halvmånar. Ju tjockare skivor dessto längre tid kommer det ta att tillaga. Skala och skiva löken.

2
Done

Hetta upp en panna med riktligt med olja och smör. Stek löken tills den är gyllene och karameliserad. Lägg över löken på en tallrik stek nu potatisen i samma panna tills potatisen mjuknat. Salta. Du kan ta en tandpetare och känna om potatisen mjuknat.

3
Done

Ta ut potatisen och låt den svalna något. Vispa ihop äggen. Salta och peppra. Vänd ner potatisen och löken i äggen.
Häll över hela omeletten i en panna med lite olja och stek tills den är gyllene. Flippa med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan också. Lägg över hela omeletten på en tallrik.

4
Done

Låt tortillan sätta sig något och servera sedan med förslagvis tomater, gräslök och creme fraiche eller andra tillbehör.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris
previous
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris
next
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris
previous
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris
next
Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

Add Your Comment