Ingredients
-
Klyftpotatisarna
-
1.2 kg Potatis
-
1 msk Paprikapulver
-
1 msk Vitlökspulver
-
3 krm Peppar
-
2 tsk Grillkrydda
-
1 tsk Chilipulver
-
2 msk Rapsolja
-
Lax
-
800 g Färsk lax
-
50 g Smör
-
Salt
-
Kall sås
-
2.5 dl Gräddfil
-
1 dl Majonnäs
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 knippe Gräslök
-
1 dl Persilja
-
Salt
-
Övriga tillbehör
-
200 g Haricots verts
-
100 g Spenat
-
0.5 st Citron
-
Salt
-
Olivolja
-
100 g Fetaost
Directions
Ugnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall sås. Till det spenat, fetaost och haricoverts som jag marinerat i citron, olivolja och salt. En otroligt god middag som passar både till vardag och helg.
Fler smarriga recept med lax
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås
Laxpasta med citron- och parmesansås
Steps
1
Done
|
KlyftpotatisSätt ugnen på 220 grader. |
2
Done
|
LaxenSätt ugnen på 150 grader. Dela laxen i 6 filébitar. Salta varje bit och placera 2 klickar smör på varje bit. Sätt ner en termometer i en av filéerna i den tjockaste delen. Grädda i ugnen tills laxens innertemp blir 49 grader. Kontrollera värmen på flera ställen när du tar ut den. |
3
Done
|
SåsenFinhacka gräslök och persilja och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt. |
4
Done
|
SalladenKoka haricovertsen snabbt (2 minuter). Blanda med citron, olivolja och salt. |
5
Done
|
ServeraServera potatisen och laxen med såsen och en bädd av spenat som du toppar haricoverts och fetaost. |