Ingredients
-
3.5 dl Risoni
-
2 tärningar Grönsaksbuljong
-
1 st Lökmindre lök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Fond brynt schallottenlök
-
3 dl Grädde
-
500 g Champinjoner
-
25 g Smör
-
300 g Trattkantarellereller annan svamp
-
Vitlökspulver
-
Salt
-
Peppar
-
Gremolata
-
2 dl Finriven parmesan
-
2 dl Bladpersilja
-
0.5 st Citron
-
0.5 dl Olivolja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Topping
-
Parmesan
-
Persilja
Directions
Svamprisoni med gremolata. Krämig och god risoni med stekta trattkantareller och champinjoner. Det går bra med den svampen du får tag på. Har du egenplockade kantareller så kör på det! Det här är verkligen supergott och krämigt.
Steps
1
Done
|
GremolataFinhacka persilja och riv parmesan. Blanda med olivolja, citron och riven vitlök. Smaka av med salt. |
2
Done
|
RisoniSkiva och stek svampen. Låt den först svettas ut vätskan i en torr panna och tillsätt sedan smör, salt, peppar och vitlökspulver. |
3
Done
|
Koka upp buljongtärningarna i 7.5 dl vatten. Fräs finhackad lök och vitlök i smör. Vänd ner risoni och tillsätt buljongen. Låt koka upp och puttra tills risonin nästan är klar. Vänd i fond, peppra och smaka av med salt. När risonin nästan är klar vänd i grädde och svampen (spara till topping). |
4
Done
|
ServeraServera risoning direkt. Toppa med mer stekt svamp, gremolata och parmesan. |