1 0
Hemmagjord apelsinmarmelad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 kg Apelsin
1 kg Syltsocker
1.5 dl Vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjord apelsinmarmelad

  • 55
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Hemmagjord apelsinmarmelad. Supergod och enkel apelsinmarmelad. Det här receptet kräver bara 3 ingredienser då jag använder syltsocker som innehåller pektin. Vill du så kan du smaksätta marmeladen med kardemumma, valnötter, chili med mera.

Förvara den i rena burkar så håller den i ett par veckor.

Receptet ger ca 3 st burkar som rymmer ca en halv liter.

 

Steralisera dina burkar

Steps

1
Done

Förberedelser

Tvätta apelsinerna ordentligt i ljummet vatten. Skär bort skalet från apelsinerna utan att få med för mycket av det vita.
Finhacka 2/3 delar av skalet och kasta resten.

Preppa dina burkar. Se länk ovan på hur du steriliserar dem.

2
Done

Skär bort det vita från apelsinerna och finhacka fruktköttet.

3
Done

Koka marmeladen

Blanda apelsinköttet, apelsinskalet, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 12-15 minuter. Skumma av.

4
Done

Häll upp marmeladen i rengjorda burkar. Förvara tort och svalt. Marmeladen håller sig fint i flera månader om du förvarar torrt och svalt och har steriliserat dina burkar. Öppen burk förvaras i kyl.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lahmacun wrap
previous
Lahmacun wrap
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
next
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
Lahmacun wrap
previous
Lahmacun wrap
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
next
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör

2 Comments Hide Comments

Blir en mycket bättre apelsinmarmelad om man använder 2l socker till 1.5 kg frukt samt 1 liter vatten för varje 1.5 kg apelsiner. Syltsocker är helt onödigt. Hetta upp glasburkar i ugnen på 100 c o ca 30 minuter o häll i marmeladen sen, vänd burkarna upp oner o svalna i rumstemperatur sen. Då får man vakum i burkarna o marmeladen håller sig i flera år utan syltsocker. Citrusfrukter innehåller naturligt mycket pektin. Så att ha i syltsocker som har tillsatt pektin helt onödigt. Det som förändras är koktiden,räkna med mellan 45 – 60 minuter 😉

Vilken härlig idé med hemmagjord apelsinmarmelad! Jag älskar verkligen att du har hållit det enkelt med bara tre ingredienser. Det gör det så tillgängligt för alla att prova.

Add Your Comment