Ingredients
-
1 st Själkselleri
-
1 st Morötter
-
1 st Gullök
-
15 cm Purjolök
-
1 st Burk hela tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Timjan
-
2 st Grönsaksbuljong
-
1 liter Vatten
-
100 g Svartkål
-
240 g Cannellini bönor (avrunnen)
-
2 dl Finriven parmesan
-
1 nypa Strösocker
-
Peppar
-
Örtsalt
-
Topping
-
Parmesan
-
Tillbehör
-
Gott bröd
Directions
Tuscan Ribollita soppa – italiensk grönsakssoppa med bönor. Smarrig soppa med morot, selleri, lök, svartkål och vita bönor. Påminner lite om minestrone fast utan pasta. Väldigt god och lättlagad. Toppas med parmesan och serveras med gott bröd till.
Ribolita betyder ”på nytt kokt” då italienare tillsätter bröd som får koka sönder i soppan dagen efter. Det skippade jag i det här receptet och hade bröd till istället!
Steps
1
Done
|
PreppFinhacka lök, selleri och morot. Strimla purjolöken. Riv parmesan och pressa vitlöken. |
2
Done
|
Koka soppanFräs löken och purjolöken tills den mjuknat något. Vänd i selleri, morot och vitlök och fräs lite till. Vänd i timjan, smula ner buljongen och vänd i burken med hela tomater och en nypa socker. Mosa sönder tomaterna med en slev. Vänd i vatten. Låt koka upp och sedan puttra i 15-20 minuter eller tills moroten är kokt. |
3
Done
|
ServeraServera soppan med mer parmesan på och gott bröd till. |