0 0
Indisk gryta med kidneybönor – rajma chawal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
2 cm Ingefära
2 tsk Kummin
4 tsk Garam masala
3 tsk Paprikapulver
1 msk Farinsocker
400 g Finkrossade tomater
2 dl Grädde
480 g Kidney bönor avrunnen vikt
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Indisk gryta med kidneybönor – rajma chawal

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Rajma chawal, en nordindisk gryta med kidneybönor. Krämig, god och helt vegetarisk. Serveras med ris.

I grundreceptet ingår inte grädde men jag adderade det för ett krämigare resultat. Blev väldigt gott.

Steps

1
Done

Prepp

Finhacka lök. Riv vitlök och ingefära. Sila av kidneybönorna och blanda alla kryddor i en liten skål.

2
Done

Tillagning

Fräs löken i olja tills den mjuknat något. Addera kryddorna, farinsocker, vitlök och ingefära och fräs lite till.
Vänd i finkrossade tomter och låt det puttra i 10 minuter. Rör om då och då. Börja koka riset.

Vänd i grädde och de silade kidneybönorna. Salta och peppra. Låt puttra i 10-15 minuter. Addera mer socker, salt eller garam masala ifall det behövs.

3
Done

Servera

Servera med ris!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aussie pie - australiensk köttfärspaj
previous
Aussie pie – australiensk köttfärspaj
Potatisgratäng med chorizo
next
Potatisgratäng med chorizo
Aussie pie - australiensk köttfärspaj
previous
Aussie pie – australiensk köttfärspaj
Potatisgratäng med chorizo
next
Potatisgratäng med chorizo

2 Comments Hide Comments

Säker på att det inte ska vara spiskummin istället för kummin? Det brukar ofta bli felöversatt från engelska till svenska.

Add Your Comment