Ingredients
-
Kyckling
-
600 g Kycklinglårfilé
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Panering
-
2 dl Majsstärkelse
-
1 dl Vetemjöl
-
2 st Ägg
-
Salt
-
Peppar
-
Till fritering
-
5 dl Neutral olja
-
Apelsinglaze
-
1 st Skal från apelsin
-
2 dl Saft från apelsin
-
3 msk Japansk soya
-
2 msk Limesaft
-
1.5 dl Farinsocker
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Riven ingefära
-
1 tsk Chiliflakes (milda)
-
1 dl Vatten
-
1.5 msk Majsstärkelse
-
Tillbehör
-
Ris
-
Salladslök
-
Sesamfrön
Directions
Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze. Jättegod kinesisk rätt som är populär på många snabbmatskedjor. Den är något tidskrävande att göra men inte för avancerad.
Det går utmärkt att göra orange tofu istället för ett vegetariskt alternativ. Byt ut ägget mot växtbaserad dryck.
Steps
1
Done
|
KycklingenDela kycklingen i mindre bitar. Blanda med salt och vitlök i en bunke. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
PaneringenBlanda majstärkelse och mjöl i en bunke. |
3
Done
|
Panera kyckligenVärm oljan i en djup panna. |
4
Done
|
GlazeRiv skalet från apelsinen och pressa sedan ur juicen. Blanda apelsinsaft, apelsinzest, farinsocker, japansk soja och lime i en skål. |
5
Done
|
ServeraServera kycklingen med ris. Toppa med salladslök! |
4 Comments Hide Comments
Riktigt, riktigt gott. Bra smak.
Smaskig…jätte gott. Min fru och barnen älskar det.
Vad roligt att höra! 😀
Så fantastiskt gott. Råkade ta starka chili flakes men det blev bra ändå. Ska prova med råa jätteräkor nästa gång. Jag ångkokade även broccoli. Passade perfekt