Ingredients
- 500 g Köttfärs
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Tomatpure
- 400 g Finkrossade tomater
- 400 g Pastasås primavera
- 1 dl Vatten
- 230 g Kidney bönor
- 1 st Köttbuljong
- Salt
- Peppar
-
Kryddor
- 2 tsk Paprikapulver smoked
- 2 tsk Spiskummin
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Lökpulver
- 0.5 tsk Cayennepeppareller efter smak
-
Tillbehör
- Ris
- Majs
- Gräddfil
- Nachochips
- Fefferoni
- Persilja
Directions
Chili con carne – en klassisk rätt som går att göra på olika vis, men det blir ju alltid gott. I min chili con carne varierar jag vilka bönor jag har beroende på vad jag har hemma. Till tycker jag det blir gott med gräddfil, någon syrlig grönsak t ex fefferoni eller jalapenos, majs och nachochips.
Steps
1 Done | PreppBlanda alla kryddor i en skål. Sila av bönorna och riv vitlöken. |
2 Done | Börja tillagaFräs köttfärsen i olja i en djup panna eller gryta tills den fått färg. Tillsätt vitlöken och tomatpure och stek på i 1-2 minuter till. |
3 Done | ServeraServera chili con carnen med gräddfil, majs, nachochips och fefferoni. Toppa med persilja. |