Ingredients
-
Raggmunk
- 700 g Fast potatis
- 5 dl Mjölk
- 2.5 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg
- 1 tsk Salt
- 75 g Smör
-
Tillbehör
- 225 g Lingon
- 1 dl Strösocker
- 400 g Stekfläsk
- 4 dl Ärtor
Directions
Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk. En klassiker som alltid går hem. Det är lättlagat och billigt. Du kan antigen köra på den klassiska toppingen som jag eller variera med något annat gott. Gräddfil, rom, gräslök/rödlök är alltid gott till eller varför inte stekt svamp, gremolata, creme fraiche och god ost.
Steps
1 Done | Rårörda lingonBlanda lingon och socker i en skål. Sockret kommer smälta efter en stund. Om lingonen är frysta kan de ta längre tid. Förbered gärna innan. Rör om då och då. |
2 Done | RaggmunkVispa ihop mjöl, salt och mjölk i en bunke. Knäck i äggen och vispa ihop. |
3 Done | Stek raggmunken på medelvärme i mycket smör tills den är gyllene. |
4 Done | StekfläskSätt ugnen på 250 grader och placera stekfläsket på plåt. Detta kan du göra under tiden du steker dina raggmunkar. |
5 Done | ServeraServera raggmunjen med stekfläsk, rårörda lingon och ärtor. |