Ingredients
- 1.2 kg Fast potatis
- 3 dl Vispgrädde
- 4 dl Mjölk
- Vegeta
- Peppar
-
Färs & purjo
- 500 g Köttfärs
- 1 st Purjolök
- 1 st Vitlöksklyftor
- Vegeta
- Peppar
-
Övrigt
- 150 g Riven ost
Directions
Potatisgratäng med köttfärs och purjolök. Lättlagat och väldigt gott även dagen efter när de stått till sig.
Går att göra med valfri färs! Servera gärna med ajvar till och en god sallad.
Steps
1 Done | FörberedelserSkala och mandolina potatis tunt. Har du ingen mandolin så går det bra att skära tunna skivor med kniv. |
2 Done | TillagningFräs färsen i lite olja i en djup kastrull tills den får ordentligt med färg. Pressa i vitlöken och krydda med örtsalt och peppar. Vänd i purjolöken och stek ihop tillsammans. |
3 Done | GratineraHäll ner hälften av potatisen i en form ca 20x30. Lägg på färsen och resten av potatisen. Avsluta med valfri riven ost. Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Exakt tid beror på hur tjocka potatisskivor du har. Du kan känna med en teststicka för att se om potatisen är klar. Får gratängen får mycket färg innan den är klar så täck med folie. |
4 Done | ServeraLåt gratängen svalna något innan du serverar. Servera med valfri sallad och sriracha/ajvar. |
2 Comments Hide Comments
Den här var sååå god och fick högsta betyg av en annars kräsen dotter!
Kvällens middag här hemma i Örebro!