Ingredients
-
300 g Kantareller
-
30 g Smör
-
1 tsk Chiliflakes (milda)
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Japansk soya
-
200 g Färskost
-
2 dl Grädde
-
Nymalen svartpeppar
-
4 dl Finriven parmesan
-
Övrigt
-
300 g Linguine
-
Serveringsförslag
-
Gremolata
Directions
Krämig myspasta med kantaller. Perfekt att laga under kanatarellsäsongen. Pastasåsen är densamma som mina tidigare myspastor men med kantareler till. Perfekt att laga när man inte orkar lägga mycket tid i köket men som ändå känns lyxigt och gott och lyxigt. Servera gärna gremolata till eller en syrlig ruccolasallad.
Annan svamp till funkar utmärkt också.
Steps
1
Done
|
KantarellernaAnsa kantarellerna. Stek på hög värme tills vätskan släppts. Tillsätt en stor klick smör och stek tills de fått fin yta. Salta. |
2
Done
|
PastanRiv parmesanen. Finhacka eller riv vitlöken. Börja koka pastan. |
3
Done
|
Bryn smöret tillsammans med vitlöken i en djup panna. Tillsätt soja och chiliflakes och låt brynas ihop. Tillsätt sedan färskost och grädde. Låt komma ihop. Peppra. Tillsätt parmesan och smaka av med mer chiliflakes, soja och peppar. När det smakar bra. Vänd i kantarellerna. Tillsätt pastan direkt från pastavattnet (som du slevar upp med pastaslev och låter vattnet rinna av). |
4
Done
|
ServeraServera pastan direkt med rucolasallad eller gremolata till. |