Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär. Den här kakan är riktigt riktigt god – en riktig chokladdröm. De färska bären bryten av sötman och balanserar upp den söta chokladen. Kakan...
Krispiga, enkla och goda linsburgare som vi åt med srirachamajonnäs, picklad rödlök, sallad och tomat. Väldigt enkla och goda burgare som både går att forma till små biffar eller större...
Gibanica är en traditionell filodegspaj med fetaost från Balkan. Den här varianten som jag har gjort är ”guzvara” och det betyder att filodegsbladen knöglas ihop och doppas i smeten. Den...
Paj med broccoli, kalkonskinka och ost. Hur gott är det inte med matpaj? Väldigt gott! Tycker att det tar lite tid att göra men har man tid så kan man...
Pannkakor är ju en sån grej där alla har sitt egna recept och kanske inte något man använder decilitermått till. Det gör inte jag i alla fall men vill ändå...
Hemmagjort d gnocchi – enkelt och väldigt gott! Första gången som jag testar att göra egen gnocci. Det är tar liite tid men det är egentligen inte så mycket jobb....
Kladdiga browniemuffins som man antingen kan äta som de är eller tillsammans med glass och varma hallon eller varför inte spritsa en god glasyr eller stoppa ner några bitar Orea...
Pannbiff med brunsås, rårörda lingon, potatis och ärtor. En klassisker som aldrig sitter fel. Många olika ”komponenter” och lite tidskrävande men det är värt tiden!
Krispig maräng med seg insida, dulche de leche, banan, vaniljglass och lite hallon för att balansera upp syran. Det här en efterrätt i min smak och jag ska definitivt göra...