En god och smakrik linsgryta med vitlöksbrödsstavar till. Perfekt till matlådan och går även att äta tillsammans med ris, potatis eller andra kolhydrater. Jag hade gula linser i men det...
Banh mi med kyckling, picklad morötter och rättika, gurka, rädisor och chilimajonnäs! Otroligt gott och smidigt att laga. Banh mi betydr bröd på vietnamesiska och kom till när Frankrikre koloniserade...
En smakrik svampragu som dessutom är helt vegansk. Servera med bjäst iställer för parmesan som jag gjorde. Jag rostade lite olika grönsaker som jag sedan mixade för att ge ragun...
Chicken chow mein – god kinesisk kycklingwok med nudlar. En väldigt smidig wok där både grönsakerna och proteinet går att variera efter smak och det man har hemma. Byt ut...
En saftig och god morotskakstårta fylld och toppad med frosting. I det här receptet har jag inga nötter, men det går utmärkt att ha i valnötter eller pecannötter i smeten....
Goda vegetariska vårrullar med hemmagjord sötsursås. Filodegsbladen till vårrullarna har jag köp på en asiatisk livsmedelsbutik. Jag köpte den näst största storleken, men de finns i både större och mindre....
Enkla veganska nuggets på kikärtor. De är billiga att göra och smaken bli ju självklart inte som kycklingnuggets utan kikärtsbiffar. Till dem serverade jag risnudlar, stekt broccoli och morot, och...
Oxfilé med fondantpotatis, rödvinsås, rostade grönsaker och örtsmör. En otroligt god varmrätt med mör oxfilé, mjuk potatis, sötsyrlig rödvinsås och en blandning av rostade grönsaker. De rostade grönsakerna gör det...
Hemmagjord sushi var inte så svårt att göra som jag trott. Det gäller att få till riset så det varken blir över eller underkokt. Riset får verkligen inte stormkoka utan...
En enkel och väldigt god sashimisallad med sesamdressing. Tunt skivad salmalax med massor av krispiga grönsaker, mango och avokado toppat med fritrade gyozablad och ärtskott. Istället för sesamdressing kan man...