Kinesisk kycklingcurry – en enkel och god vardagsrätt som man även kan göra helt vegetariskt genom att byta ut kycklingen mot soyafiléer. Även grönsakerna går att variera med t.ex sockerärtor,...
Chokladbollar – supergoda och krämiga! De som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet i en matberedare. Jag använder även florsocker istället för vanligt strösocker...
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing! Supergoda burgare med krispig lök och dressing som både ger syra och hetta. Servera burgaren som den är eller med goda pommes frites till.
Rostad potatissallad med majs och rödlök. Enkel potatissallad som man kan variera med olika tillbehör. Det kan vara gott att ha i lite fetaost som både är salt och syrligt.
Vegetariska miniquesadillas med avokadokräm. Quesadillas är ju supergott och går att variera så mycket med olika fylllningar. I dessa har jag svarta bönor, majs, paprika och goda kryddor. Tillsammans md...
Somun – supergott och lufigt pitabröd från balkan. De är otroligt mjuka och luftiga. Pitabröden äts vanligtvis tillsammans med cevapcici, pljeskavica eller grillat. Viktigt att vara försiktig med degen och...
Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra. En riktigt somrig och fräsch potatisallad som får syra och sötma från vinägretten. Jag har i persilja, rödlök och sockerärtor men det...
Chicken chop suey – enkel och mild wok. Det är en populär streetfood rätt i kina som består av kyckling, en enkel sås och grönsaker. Jag serverade rätten med ris...
Vit nötkräm! På endast 2 ingredienser. Så enkelt och supergott. Perfekt till pannkakor, doppa frukt i eller att baka med. Jag använder färdigrostade hasselnötter från ICA. Hittar du inte det...
Couscousfritters med persiljesallad och limeyoghurt. Supergoda fritters på couscous som är enkla att göra och passar perfekt till en sallad. De är mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Påminner...