Goda falafewraps i hemmagjort mjukt bröd. Det tar lite tid men det är värt det! Falafelsmeten kan du förbereda och låta stå i kylen i 1-2 dygn. Det går även...
Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd. Extra lyxigt till hemmagjorda högrevsburgare eller med din egna favoritburgare. Bröden går utmärkt att frysa in direkt efter gräddning om du inte ska använda alla.
Tiganites – supergoda grekiska pannkakor. Jag steker tiganites i rikligt med olja och toppar med honung och nötter. Då blir de extra frasiga. De är väldigt goda och smeten påminner...
Gyros i hemmagjord mjukt pitabröd, tzatziki, sallad och pommes. Det här är så otroligt gott! Jag använde mig utav färdigköpt fryst gyros och det går lika bra att byta ut...
Pide är turkiska piroger som bland annat görs med en färsfyllning. Fyllningen går även att göra på t.ex ost. Tillskillnaden från vanliga piroger så är dessa öppna och tunnare. Till...
Supersaftiga, goda och mjuka neutrala gifflar. Gifflar eller kifle är ett vanligt bakverk i balkan som säljs på alla bagerier. Det tar lite tid men är inte alls avancerat! Använd...
Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd. I den här rätten har jag serverat bao buns med marinerad fläsksida,...
Luftig, enkelt och gott bröd. Det här brödet kräver nästan ingen ansträngning. Du behöver heller inte någon bakmaskin och degen behöver heller inte knådas. Du blandar ihop alla ingredienser kvällen...
Turkiska kringlor (simit) med sesamfrön. Så goda och relativt enkla att göra! De påminner om bagels men till skillnad från bagels så kokas inte dessa bröd. De doppas i melass...
Naan bröd är ett platt indiskt bröd som passar perfekt till grytor och framförallt rätter som tikka masala, korma osv. Naanbrödet gräddas traditionellt i en tandoor som är en indisk...