Fluffiga och frasiga belgiska våfflor. Belgiska våfflor görs i våffeljärn(adlink) med djupare fickor som ger plats för sås och tillbehör att gotta in sig. Det finns två sortes våfflor i...
Saftig morotskaka med extra mycket glasyr. Morotskakan är en av Sveriges mest populära fika och har funnits i många decennier. Morötterna gör kakan saftig och supergod. Receptet är bakat i...
Chokladkaka med kokostosca eller också kallad ryttarkaka. En saftig chokladkaka med en knaprigt täcke av kokos. Ni hör själva och jag kan intyga att det är väldigt gott! Formen...
Brownie med saltkola. En segmjuk brownie med saltkola som jag gjort på färdigköpt dulce de leche som jag blandat med flingsalt. Kolan har jag båda bakat in i brownien och...
Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache. Det finns olika typer av brownies – vissa är lite mer luftiga med en tunn skorpa och andra är mer segmjuka och fudgy....
Oreocheesecake – krämig oreocheeseake toppad med nutellaganache. För att baka den här cheesecaken krävs ingen ugn och den är väldigt smidig att göra. Det här receptet gör jag i...
Hallongrottspaj – Enkel och spröd paj. Den klassiska kakan hallongrottor i pajform. Perfekt när man inte har tid att rulla små grottor. Tryck bara ut degen i ugnen, på med...
Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och mjölkchokladmousse. En riktigt saftig tårta med mjuka bottnar, goda smakar och färska bär. Hallonmoussen gjorde jag lite syrligare och det passade perfekt till det chokladiga....
Frasiga våfflor utan ägg! Våfflor funkar utmärkt utan ägg och för att få den extra frasiga är kolsyrat vatten ett tips. Gör med fördel våffelsmeten i förväg och låt den...