Matsedel v.15 | Emilias bästa matvecka
Veckans matsedel: Emilias bästa matvecka
Matsedeln denna vecka innehåller bara några av mina favoritrecept som tillsammans ger en matvecka som verkligen är skräddarsydd för mig! Det är gräddigt, syrligt, fräscht, salt, smakrikt. Ja, flera olika recept för att skapa en god matresa över sju dagar. Jag hoppas du ska hitta något recept som du tycker är extra gott, kanske ett nytt favoritrecept!
En varierad matsedel med recept från olika delar av världen, som jag hoppas att du ska tycka om lika mycket som jag gör!
OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Hoppas du hittar en ny favorit bland recepten!
Måndag:
Korvstroganoff med ris
En klassiker som de flesta har sitt egna recept på! Min korvstroganoff är inte tomatbaserat utan jag gör det på grädde, ketchup, tomatpure, salt, peppar, paprikapulver och timjan. Blir supergott! Servera med ris eller pasta och en god sallad till. Du kan själv välja om du vill göra korvstroganoffen på kalkonkorv, fläskkorv eller kanske vegetariskt. Oavsett vilket du väljer så funkar receptet lika bra.
Tisdag:
Bowl med räkor
En smarrig bowl med räkor, krispiga grönsaker, nudlar och rostad lök. Perfekt när man är sugen på något lätt och snabblagat. Orkar du inte strimla grönsaker så finns färdigstrimlade att köpa. Nudlarna och räkorna fixar du på nolltid!
Skåltips!
Skålen jag serverar min räkbowl i är från Bitz, som har många snygga skålar i olika färger!
Pasta all amatriciana
Pasta amatriciana – en smarrig italiensk pasta med panchetta eller guanciale och tomatsås. En smakrik pasta som är perfekt att laga när man vill bjuda på något extra gott!
Dukningstips!
Servera din pasta i en fin pastatallrik från Rosendahl! Denna vita har jag flera av hemma och det är en jag ofta serverar mat i!
Torsdag:
Sommarwok – kycklingwok med krispiga grönsaker
En smarrig kycklingwok med färgglada och krispiga grönsaker. Wok är ju kanske inte är den somrigaste rätten men den passar lika bra att äta under sommarhalvåret ändå. Den här woken innehåller zucchini, paprika, majs, sockerärtor och morot som ger woken härliga färger och en lite somrig touch. Perfekt middag att ta med ut eller servera på en buffé.
Gyros med grillost i hemmagjort bröd
En rätt som ni måste testa. Att äta denna gyros känns som att vara i Grekland för en stund. Det fluffiga brödet gifter sig perfekt med den sötmarinerade grillosten, salta pommesen och fräscha grönsakerna. En perfekt fredagsmiddag att fira in helgen med!
Lördag:
Luftig, krispig och god pizzadeg
Luftig, krispig och god pizzadeg! Det här med pizzadeg är ju en riktigt vetenskap trots att det inte är så många ingredienser så finns det några faktorer som är avgörande för att få en bra pizzadeg. Jag är långt ifrån en pizzaexpert men efter att testat att lägga lite mer tid på min pizzadeg så har jag insett att det gör skillnad! Det som främst gör skillnad är valet av mjöl och jäsning. Jag använde ett mjöl som heter manitoba cream. Det eller tipo-00 är mer proteinrika än vanligt mjöl vilket gynnar jäsningen och ger en luftigare pizza, men vanligt mjöl kommer också ge fina pizzor ifall du inte får tag på annat.
Jag jäste min pizzadeg i kylen i 3 dagar, men det måste man inte göra. Det går bra med 1-2 dagar också, men i alla fall minst 12h!
Pizzatips!
För att få till en riktigt bra pizzabotten rekommenderar jag en pizzasten! Du kan köpa en enkelt på Bagaren och Kocken här, då får du dessutom med en pizzaspade för att enkelt lägga in och ta ut pizzan från stenen i ugnen!
Söndag:
Dragonkyckling med ris
Dragonkyckling med ris – en riktigt god och krämig kycklingrätt. Går fort att laga och passar utmärkt i matlådan. Ris påverkas inte på samma sätt som potatis och pasta när man värmer på och såsen blir bara ännu godare, vilket gör denna rätt till en perfekt söndagsrätt av avsluta min matvecka med!