https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Matsedel v.19 | Picknick och plockmat

Matsedel v.19 | Picknick och plockmat

Posted on maj 7th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
  • Veckans Matsedel
Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett

Veckans matsedel – Maträtter perfekt till

Våren bjuder på soliga dagar och härliga utflykter. Då är det perfekt att packa en god picknick med smakrika rätter som passar både stora och små. I den här matsedeln får du tips på enkla och goda recept på picknickmat som du kan laga snabbt och enkelt. Du kan välja mellan fräscha sallader, pajer, wraps, och söta bakverk. Till det kan du ta med dig en petflaska som du fyller med blandsaft eller kanske en god juice. Låt dig inspireras av den här matsedeln och njut av en underbar picknick i vårsolen!

Ut och njut i solen! 💖

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

[the_ad id=”3437″]

Måndag:

Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett
Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett

Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett. En perfekt sommarsallad som både är mättande och fräsch. Salladen är toppad med paprika, tomat, gurka, majs, marinerade kikärtor, rödlök, morot och kronärtskockor. Allt toppas med en vinägrett som binder samman det hela och ger en god smak!

Tips!

Servera dina sallader i ett stort fint serveringsfat eller en serveringsskål, då kan alla ta så mycket de vill ha själva och det ser lite extra fint ut när allting ligger upplagt på ett och samma fat. Jag brukar använda det här fatet som går att hitta på Cervera!

 

Tisdag:

Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodegspaj med spenat och fetaost

eller Hemmagjorda piroger med fetaost och spenat

Den här filodegspajen går snabbt att göra eftersom du bara köper färdiga filodegsblad och vispar ihop din fetaostblandning, för att sen lägga allt lager på lager med spenaten och rulla ihop till en snäcka eller spiral. Filodegspajen är en god, frasig och smakrik rätt som passar perfekt på picknicken! Pirogerna är också utmärkta för picknick.

 

 

Onsdag:

Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs, picklade grönsaker och gurka. En wrap inspirerad av vietnameiska baguettemackan banh mi. I det här receptet har jag bytt ut baguetten mot libabröd. I den här wrapen får man sötma från den marinerade kycklingen, syra från de picklade grönsakerna, fett och hetta från majonnäsen och fräschör från gurkan. En riktigt god kombination!

 

Torsdag:

Caesarsallad med grillad kyckling

Caesarsallad med grillad kyckling

Caesarsallad är den perfekta picknickmaten och det är ju en av de godaste salladerna som finns! Krispiga salladsblad, saftig grillad kyckling, knaperstekt bacon, gyllene brödkrutonger och en smakrik dressing till. Dressingen blandar du enkelt ihop hemma, och när du gör den själv kan du också smaksätta den som du vill! Det ger dig möjligheten att ge den lite extra smak av sardellkräm eller lite extra sälta om du vill det. Jag gör jobbet enklare för mig i mitt recept genom att köpa en färdig helgrillad kyckling som jag bara drar isär och serverar i salladen!

 

Fredag:

Krämig tonfisksallad med pasta

Krämig tonfisksallad med pasta

Krämig tonfisksallad med pasta. Slängs ihop på nolltid. Grönsakerna går att variera men jag gillar att ha ägg, tomater, gurka och rödlök. Men soltorkade tomater och sockerärtor är också gott till. Tonfisksalladen håller bra i kylen i 2-3 dagar. Den funkar utmärkt att servera på bufféer eller ta med ut på picknick i kylväska.

 

Lördag:

Vegetarisk tortellonisallad

Vegetarisk tortellonisallad

Det här är verkligen en perfekt picknicklunch eller en sallad att göra och ställa fram på frukostbufféen! Det är bara att koka tortellonin, blanda ihop dressingen, och till sist bara blanda ihop allting. Du kan variera tillbehören i salladen och köpa den fyllning du tycker är godast. Jag tycker enklare smaker med t.ex. ost gör sig bäst i sallad.

 

Söndag:

Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema

Vegetarisk smörgåstårta

Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema. Enkel och god smörgåstårta med jubileumskaka som bas. En god fyllning med solrokade tomater, ruccola och basilika, och massa god topping. Toppingen går att variera och anpassa efter det man gillar. Kan varmt rekommendera marinerade kronärtskockor. Både gott och lite matigare än färska grönsaker.

Tips!
Jubileumskaka
Jag använder Jubileumskaka i min smörgåstårta eftersom det är så smidiga, de finns i de flesta matbutiker men går också att beställa hem här!
Veckans efterrätt:
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Pannkakor är också smidigt att ta med sig!
Tunna och goda pannkakor
Fluffiga bananpannkakor

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨
Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨️

Ingredienser 
5 serveringar 
500 g ryggbiff
250 g champinjoner
1/2 lök
1 vitlöksklyfta 
25 g smör
2 dl creme fraiche 
5 dl grädde
1 msk Oxfond 
1 tsk kinesisk soja
1 dl riven parmesan 
Peppar
Eventuellt salt
350 g pasta

Gör såhär
Torka av och salta ryggbiffen ordentligt på båda sidorna. Stek sedan i olja på hög värme tills den får ordentligt med yta. Ställ å sidan och vila. Delar sedan köttet i bitar. Det gör ingenting om köttet fortfarande är rått. Det kommer gå klart i såsen och bli medium. 

Börja koka pastan.
Tärna löken, ansa och skiva champinjonerna. Fräsch löken och champinjonerna utan smör och olja.
Tills de släppt lite vätska. Vänd i smöret och riven vitlök. 
Vänd i grädde, creme fraiche, fond och soja. Låt puttra ihop en stund på medelvärme.
Peppra ordentligt och riv i parmesan. Smaka av med salt. Vänd i ryggbiffen och pastan.

#pasta #ryggbiffspasta #matinspo

Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så e
Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så enkla och otroligt goda! Testa 😍

Ingredienser 
1 pkt vaniljrån ca 175g
200 g kondenserad mjölk
100 g färskost
6 dl riven kokos 

Att ringla över 
100 g vit 

Gör såhär 
Mixa rånen och kondensersd mjölk. Addera kokos och färskost. Mixa ihop.
Forma till bollar. Låt stelna i kylen.
Ringla eller doppa i choklad. Servera!

#julgodis #kokos #Efterrrätt

GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du ka
GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du kan förbereda allt innan!
Glassomb är verkligen inte bara för barn utan enbart barnsligt gott 😄😄 

Ingredienser 
14-16 bitar
1.5 liter chokladglass
0.5 liter hallonsorbet 
0.5 liter mangosorbet
En fryst kladdkaka 

Hallonsås (valfritt att ha i, kan serveras till bara)
4 dl frysra hallon
0.5 dl vatten
0.25 dl Strösocker 
0.25 dl gelesocker 

Italienk maräng 
3 äggvitor
2 dl socker
0.75 dl vatten 

Hallonsås
Koka upp hallon och vatten. Mosa så bären löses upp.  Tillsätt sen sockret och koka i 2 min. Låt svalna. Om du vill ha i glassbomben så vänta tills den svalnat helt innan du börjar montera den.
Hallonsåsen kan bli lite isig i bomben men den är god. 

Glass prepp
Plasta insidan av en lämplig bunke. Låt platsen hänga över kanten så du kan täcka bunken sen. 
Ta ut chokladglassen och bre ut den längst med botten och sidorna. Lägg I frysen.
Här kan du ha hallonsås. Frys in och ha sedan på Hallonsorbet & mangosorbet. Känner du att du att glassen smälter så frys den en stund mellan lagren.  Tryck ner kladdkakan och jämna till botten. Täck med folie. 

Italienk maräng (gör detta samma dag eller dagen innan servering)
Vispa upp äggvitorka till ett vitt fluff.
Koka upp socker och vatten till 122 grader.
Häll sedan den varma lagen i äggvitorna med tunn stråle samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa tills marängen svalnat (6-8 min) 

Lägg över bomben på ett serveringsfat.
Bre på marängen på glassbomben och bränn av. Förvara i frysen fram till servering.
Ta fram 5-10 min innan severing. Servera med hallonsås. 

#glass #bombalaska #glassbomb



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter