Matsedel v.19 | Picknick och plockmat
Veckans matsedel – Maträtter perfekt till
Våren bjuder på soliga dagar och härliga utflykter. Då är det perfekt att packa en god picknick med smakrika rätter som passar både stora och små. I den här matsedeln får du tips på enkla och goda recept på picknickmat som du kan laga snabbt och enkelt. Du kan välja mellan fräscha sallader, pajer, wraps, och söta bakverk. Till det kan du ta med dig en petflaska som du fyller med blandsaft eller kanske en god juice. Låt dig inspireras av den här matsedeln och njut av en underbar picknick i vårsolen!
Ut och njut i solen! 💖
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
[the_ad id=”3437″]
Måndag:
Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett
Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett. En perfekt sommarsallad som både är mättande och fräsch. Salladen är toppad med paprika, tomat, gurka, majs, marinerade kikärtor, rödlök, morot och kronärtskockor. Allt toppas med en vinägrett som binder samman det hela och ger en god smak!
Servera dina sallader i ett stort fint serveringsfat eller en serveringsskål, då kan alla ta så mycket de vill ha själva och det ser lite extra fint ut när allting ligger upplagt på ett och samma fat. Jag brukar använda det här fatet som går att hitta på Cervera!
Tisdag:
Filodegspaj med spenat och fetaost
eller Hemmagjorda piroger med fetaost och spenat
Den här filodegspajen går snabbt att göra eftersom du bara köper färdiga filodegsblad och vispar ihop din fetaostblandning, för att sen lägga allt lager på lager med spenaten och rulla ihop till en snäcka eller spiral. Filodegspajen är en god, frasig och smakrik rätt som passar perfekt på picknicken! Pirogerna är också utmärkta för picknick.
Onsdag:
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs, picklade grönsaker och gurka. En wrap inspirerad av vietnameiska baguettemackan banh mi. I det här receptet har jag bytt ut baguetten mot libabröd. I den här wrapen får man sötma från den marinerade kycklingen, syra från de picklade grönsakerna, fett och hetta från majonnäsen och fräschör från gurkan. En riktigt god kombination!
Torsdag:
Caesarsallad med grillad kyckling
Caesarsallad är den perfekta picknickmaten och det är ju en av de godaste salladerna som finns! Krispiga salladsblad, saftig grillad kyckling, knaperstekt bacon, gyllene brödkrutonger och en smakrik dressing till. Dressingen blandar du enkelt ihop hemma, och när du gör den själv kan du också smaksätta den som du vill! Det ger dig möjligheten att ge den lite extra smak av sardellkräm eller lite extra sälta om du vill det. Jag gör jobbet enklare för mig i mitt recept genom att köpa en färdig helgrillad kyckling som jag bara drar isär och serverar i salladen!
Krämig tonfisksallad med pasta
Krämig tonfisksallad med pasta. Slängs ihop på nolltid. Grönsakerna går att variera men jag gillar att ha ägg, tomater, gurka och rödlök. Men soltorkade tomater och sockerärtor är också gott till. Tonfisksalladen håller bra i kylen i 2-3 dagar. Den funkar utmärkt att servera på bufféer eller ta med ut på picknick i kylväska.
Lördag:
Det här är verkligen en perfekt picknicklunch eller en sallad att göra och ställa fram på frukostbufféen! Det är bara att koka tortellonin, blanda ihop dressingen, och till sist bara blanda ihop allting. Du kan variera tillbehören i salladen och köpa den fyllning du tycker är godast. Jag tycker enklare smaker med t.ex. ost gör sig bäst i sallad.
Söndag:
Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema. Enkel och god smörgåstårta med jubileumskaka som bas. En god fyllning med solrokade tomater, ruccola och basilika, och massa god topping. Toppingen går att variera och anpassa efter det man gillar. Kan varmt rekommendera marinerade kronärtskockor. Både gott och lite matigare än färska grönsaker.
Jag använder Jubileumskaka i min smörgåstårta eftersom det är så smidiga, de finns i de flesta matbutiker men går också att beställa hem här!