Matsedel v.6 | Varierbara recept
Veckans matsedel: Varierbara recept
Vill du äta mer varierat i din kost? Kanske vill du äta mer vegetariskt men är osäker på vilka rätter du ska laga? Denna matsedel innehåller rätter med vegetariska substitut, så väl som rent vegetariska rätter och middagar. Laga en god vegetarisk pasta, vegansk wok, en god och fräsch sallad. Det är enkelt att utesluta kött och laga köttfri mat om man vill.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Hoppas du hittar inspiration till god mat att laga i veckan! 💖
Beställ hem maten enkelt och smidigt!
Genom att handla online på Mathem.se slipper du köpa dubbelt eftersom du kan kolla vad som redan finns i kylen om du fyller matkassen hemifrån! Som ny kund får du 200 kr rabatt med koden NY200KR.
[the_ad id=”4018″]
Måndag:
Pastasallad med grillad kyckling och currydressing
Pastasallad med grillad kyckling, mango, krispiga grönsaker och currydressing. En lättlagad middag som passar hela familjen. Denna är också otroligt enkel att göra vegetarisk, eftersom det enda du behöver göra är att ersätta kycklingen med exempelvis de här tofubitarna från Hälsans Kök! Blanda ihop allt i en stor skål eller låt alla dosera med tillbehör själva. Pastasalladen är lika god dagen efter i matlådan.
Tips!
Kan varmt rekommendera att köpa ett par dressingflaskor när du gör pastasallader eller bakverk. Supersmidigt att ha dressing i eller kolasås, olja eller olika curds etc. Denna finns att köpa på Cervera och har ett lock så din dressing håller längre!
Tisdag:
Banh mi med kyckling
Banh mi med kyckling (eller tofu!), picklade morötter och rättika, gurka, rädisor och chilimajonnäs! Otroligt gott och smidigt att laga. En salt, saftig, syrlig, fräsch, fet macka som kommer mätta dig och alla de du bjuder den på. Banh mi är ju en mackmiddag vilket gör att du kan ha i vilka ingredienser du än gillar! Mixa och matcha din egen favoritmacka!
Onsdag:
Vegetariska miniquesadillas med avokadokräm
Quesadillas är ju supergott och går att variera så mycket med olika fylllningar. I dessa har jag svarta bönor, majs, paprika och goda kryddor. Tillsammans md osten och avokadokrämen blir det en perfekt middag! Men även val av sås kan du ju variera bäst du vill!
Torsdag:
Kycklingsoppa med vermicelli
Enkel och god kycklingsoppa med vermicelli. Perfekt en kall vinterdag. Jag har i morot och rotselleri men det går t.ex. också bra med potatis. Vill du göra soppan helt vegetarisk går det utmärkt också. Uteslut kycklingen och byt ut buljongen med grönsaksbuljong.
Chicken chow mein – god kycklingwok med nudlar
En väldigt smidig wok där både grönsakerna och proteinet går att variera efter smak och det man har hemma. Byt ut kycklingen till biff eller tofu. Jag tycker det blir extra gott att toppa chicken chow mein med lite salladslök, krispigs chiliolja, sririacha eller chiliflakes!
Tips!
Vill du variera proteinet i dina middagar? Byt då ut kycklingen mot de här tofubitarna från Hälsans Kök! De är garanterat saftiga när du steker på dem och smakar hur gott som helst när du kryddar dem precis som du hade gjort med kyckling.
Lördag:
Krämig myspasta
Krämig myspasta eller egentligen en pasta med smör, färkost, soja, chiliflakes, grädde, parmesan som toppas med syrlig ruccola. Lite svårdefinierat namn så jag kallar den myspastan. Perfekt att laga när man inte orkar lägga mycket tid i köket men som ändå känns lyxigt och gott och lyxigt. Denna kan du väldigt enkelt lägga till antingen vegetariskt eller animaliskt protein till! Du kan också variera den med exempelvis en syrlig och god sallad vid sidan av istället för ruccolan.
Söndag:
Hemmagjord pan pizza
Pan pizza tillagas i ugn och har vanligtvis tjockare botten än en klassisk italiensk pizza. Genom att först tillaga pizzan i stekpannan får du en fin yta på botten som du inte riktigt kan få i ugnen. Har du ingen stekpanna som du kan ha köra ugnen så kan du föra över pizzan till en plåt när det är dags för den att gräddas i ugnen. Toppingen går självklart att variera, precis som på vilken pizza som helst. Ös på med rödlök, paprika, vitlök, sås, skinka, oliver, eller vad du än vill! Jag kan rekommendera att använda riven mozzarella då den smälter väldigt fint och tål värmen!