https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Matlådemat
  • Matsedel v.7 – Middagar som passar perfekt till matlådan

Matsedel v.7 – Middagar som passar perfekt till matlådan

Posted on feb 12th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Matlådemat
  • Veckans Matsedel
Tacospaghetti

Veckans matsedel: Middagar som passar perfekt till matlådan

Denna vecka lagar vi mat som gör sig bra i matlådan dagen efter man ätit det till middag. Det är bra matlådemat, middag som ger många portioner, bra mikromat och goda vardagsmiddagar. Det är både pasta, sallad, wok, och en väldigt got paj.

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Laga, lagra och njut dagen efter! 💖

 

Måndag:

Nasi goreng – indonesiskt fried rice

Nasi goreng – indonesiskt fried rice

Med nasi goreng får vi en supergod start på middagsveckan! Det är en rätt som väldigt enkelt kan varieras genom att byta ut proteinet eller vilka grönsaker du har i.

 

Tisdag:

Tacospaghetti

Tacospaghetti

Taco tuesday – med en twist! Här är en pastarätt där du smaksätter färsen (valfri proteinsort) med klassiska taco-smaker och serverar med en god klick creme fraiche. Pastan kan du sedan servera direkt på tallrik eller ställa fram i en stor fin serveringsskål som denna från Cervera!

 

Onsdag:

Bulgursallad med grillad kyckling

Bulgursallad med grillad kyckling

En enkel och supergod bulgursalla som enkelt mättar hela familjen. Denna går väldigt snabbt att laga dessutom eftersom jag använder en färdiggrillad kyckling från matbutiken och i stort sett bara behöver tillreda röran.

 

Torsdag:

Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

En väldigt krämig och enkel tonfiskpasta. Kom ihåg att använda tonfisk i vatten! Perfekt vardagspasta som går smidigt att slänga ihop! Några av mina favoriter att ha i är spenat och salladslök vilket blir väldigt gott till. Jag har både sriracha och chilipulver i men pastan blir inte stark utan får bara lite sting och smak av det.

 

Fredag:

Currypasta med kyckling

Currypasta med kyckling

Det här är en favorit i vårt hem, en currypasta med kyckling som du lika gärna kan använda vego-alternativ till. Mitt favoritalternativ är de här sojabitarna från Hälsans Kök! Något som också ger pastan en liten extra smakdimension är ingefäran jag fräser tillsammans med vitlök och chili.

 

Lördag:

Kycklingwok med hoisinsås

Kycklingwok med hoisinsås

Den perfekta lördagsmiddagen, en smakrik och god wok som du kan laga en stor batch av och bjuda många eller varför inte göra många matlådor av? Tips är att köpa en riktigt bra wokpanna, eftersom det är något du kan använda till både woker men också andra rätter såsom köttfärssås eller en cacio e pepe-sås där du behöver röra runt mycket i ditt stekkärl. Jag använder en wokpanna från Fiskars till väldigt mycket när jag lagar mat hemma!

 

Söndag:

Aussie pie – australiensk köttfärspaj

Aussie pie – australiensk köttfärspaj

Perfekt söndagsmiddag, en god paj med ett riktigt frasigt skal. En köttpaj blir ju alltid bäst om den får stå och sätta sig en liten stund innan man äter, och burkar vara väldigt saftig i matlådan dagen efter. Därför är denna en perfekt söndagsmiddag! Grädda pajen i en bra pajform från Anders Petter!

 

Veckans efterrätt:

Chokladbollar – supergoda och krämiga

Chokladbollar – supergoda och krämiga

Chokladbollar – supergoda och krämiga! Det som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet. Jag använder även florsocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


DUMLEPANNACOTTA utan gelatin 🎊 till nyår? Med färs
DUMLEPANNACOTTA utan gelatin 🎊 till nyår? Med färska hallon och daimkross. Såå gott och enkelt! 

Använder gelesocker som är veganskt och som jag tycker blir smidigt! Spara & testa ❤️ 

Pannacotta
4 st
0.5 dl gelesocker
20 st dumle
3.25 dl grädde 

Gör såhär
Pannancottan
Låt dumle och grädde smälta ihop på låg värme under omrörning. Vänd i gelesockret. Låt koka upp och sedan koka i 1.5 minut.
Låt kokningen avstanna och häll sedan upp i skålar. Låt stelna i kyl.

Innan servering 
Toppa med färska hallon och daimkross.

#pannacotta #dumle #dumlepannacotta #efterrättstips #Efterrrätt

Krämkg tiramisu till nyår??✨️ Såå otroligt gott tr
Krämkg tiramisu till nyår??✨️ Såå otroligt gott trots att jag inte är en kaffeälskare ☕️ 

Gillar du mer kaffesmak så kör på starkare kaffe! Och rom eller marsalavin är fritt fram att addera eller skippa. 

Du kan också göra den i portionsformat 😍 spara och testa! 

Ingredienser 
Typ 10 serveringar 

Krämen
5 st Äggulor
1.5 dl Florsocker
500 g Mascarpone
1.5 dl Strösocker
5 st Äggvitor
1 tsk Vaniljsocker
Kexen
3 dl Kallt starkt kaffe eller brygg beroende på hur stark kaffe smak du vill ha
2 paket Savioardikex (1.5)
Topping
Kakao 
2.5 dl Grädde 

Förberedelser
Börja med att koka 3-4 dl starkt kaffe, förslagsvis espresso och låt svalna. Ställ också ut mascarponen och låt den komma upp i rumstemeratur. 

Krämen
Separera äggulor och äggvitor. Vispa upp äggulorna med florsocker och vaniljsocker. Vispa upp med elvisp till en fluffig och krämig smet. Vill du kan du addera någon tsk likör i krämen (t.ex Konjak, rom eller marsalavin). Jag föredrar Tiramisu utan. Vänd sedan ner mascarponen och vänd ihop till en jämn smet med en slickepott (vispa inte). Ställ i kylen så länge. 

Vispa upp äggvitorna tills ett fast vitt skum. Tillsätt då lite socker åt gången samtidigt som du vispar. Vispa sedan i ca 5 minuter tills du har en blank och fin maräng. Du ska inte känna några sockerkristaller. 

Vänd i den vispade marängen i äggulekrämen till en jämn smet 

Montera tiramisun
Ta fram en kvadratisk eller rektangular glasform. Förslagsvis 20x20 eller 20x30 cm stor med lite djup så att du får höjd på tiramisun.
Doppa sedan kexen i 2 sek i kaffet och placera ut dem i formen så att de täcker hela botten. Bre på hälften av smeten och placera ut ett till lager med kaffedoppade kex kex. Avsluta med ett andra och sista lager med kräm. Om du vill kan du även toppa med vispad grädde. 

Låt tiramusin nu sätta sig i kylen i ett par timmar. Innan servering - puddra hela kakan med kakao. Pudrar du innan så kommer krämen att suga åt sig kakaon och kakan blir inte lika fin. Det går också bra att pudra bitarna portionsvis. 

#tiramisu #tiramisù #matin

Massa julskinka över? Gör en krämig ost & julskink
Massa julskinka över? Gör en krämig ost & julskinkepasta på resterna 🧀

Ingredienser 
500 g julskinka
50 g smör
0.75 dl mjöl
2 dl grädde
4 dl mjölk
Muskotnöt
Salt
Peppar 
150 g riven ost
350g pasta 

Gör såhär
Börjar koka pasta. Riv osten 

Strimla och stek julskinkan, ställa åt sidan.
Smältsmöret och fräs mjölet en stund.
Tillsätt mjölk och grädde under omrörning. Riv i muskotnöt. Salta och peppra.
I med ost och julskinka. Smaka av och vänd sist i pasta.
Servera med god sallad! 

#middagstips #julrester #julskinka



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter