Matsedel v.7 – Middagar som passar perfekt till matlådan
Veckans matsedel: Middagar som passar perfekt till matlådan
Denna vecka lagar vi mat som gör sig bra i matlådan dagen efter man ätit det till middag. Det är bra matlådemat, middag som ger många portioner, bra mikromat och goda vardagsmiddagar. Det är både pasta, sallad, wok, och en väldigt got paj.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Laga, lagra och njut dagen efter! 💖
Måndag:
Nasi goreng – indonesiskt fried rice
Med nasi goreng får vi en supergod start på middagsveckan! Det är en rätt som väldigt enkelt kan varieras genom att byta ut proteinet eller vilka grönsaker du har i.
Tisdag:
Taco tuesday – med en twist! Här är en pastarätt där du smaksätter färsen (valfri proteinsort) med klassiska taco-smaker och serverar med en god klick creme fraiche. Pastan kan du sedan servera direkt på tallrik eller ställa fram i en stor fin serveringsskål som denna från Cervera!
Onsdag:
Bulgursallad med grillad kyckling
En enkel och supergod bulgursalla som enkelt mättar hela familjen. Denna går väldigt snabbt att laga dessutom eftersom jag använder en färdiggrillad kyckling från matbutiken och i stort sett bara behöver tillreda röran.
Torsdag:
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta
En väldigt krämig och enkel tonfiskpasta. Kom ihåg att använda tonfisk i vatten! Perfekt vardagspasta som går smidigt att slänga ihop! Några av mina favoriter att ha i är spenat och salladslök vilket blir väldigt gott till. Jag har både sriracha och chilipulver i men pastan blir inte stark utan får bara lite sting och smak av det.
Det här är en favorit i vårt hem, en currypasta med kyckling som du lika gärna kan använda vego-alternativ till. Mitt favoritalternativ är de här sojabitarna från Hälsans Kök! Något som också ger pastan en liten extra smakdimension är ingefäran jag fräser tillsammans med vitlök och chili.
Lördag:
Den perfekta lördagsmiddagen, en smakrik och god wok som du kan laga en stor batch av och bjuda många eller varför inte göra många matlådor av? Tips är att köpa en riktigt bra wokpanna, eftersom det är något du kan använda till både woker men också andra rätter såsom köttfärssås eller en cacio e pepe-sås där du behöver röra runt mycket i ditt stekkärl. Jag använder en wokpanna från Fiskars till väldigt mycket när jag lagar mat hemma!
Söndag:
Aussie pie – australiensk köttfärspaj
Perfekt söndagsmiddag, en god paj med ett riktigt frasigt skal. En köttpaj blir ju alltid bäst om den får stå och sätta sig en liten stund innan man äter, och burkar vara väldigt saftig i matlådan dagen efter. Därför är denna en perfekt söndagsmiddag! Grädda pajen i en bra pajform från Anders Petter!
Veckans efterrätt:
Chokladbollar – supergoda och krämiga
Chokladbollar – supergoda och krämiga! Det som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet. Jag använder även florsocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.