https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Matlådemat
  • Matsedel v.7 – Middagar som passar perfekt till matlådan

Matsedel v.7 – Middagar som passar perfekt till matlådan

Posted on feb 12th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Matlådemat
  • Veckans Matsedel
Tacospaghetti

Veckans matsedel: Middagar som passar perfekt till matlådan

Denna vecka lagar vi mat som gör sig bra i matlådan dagen efter man ätit det till middag. Det är bra matlådemat, middag som ger många portioner, bra mikromat och goda vardagsmiddagar. Det är både pasta, sallad, wok, och en väldigt got paj.

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Laga, lagra och njut dagen efter! 💖

 

Måndag:

Nasi goreng – indonesiskt fried rice

Nasi goreng – indonesiskt fried rice

Med nasi goreng får vi en supergod start på middagsveckan! Det är en rätt som väldigt enkelt kan varieras genom att byta ut proteinet eller vilka grönsaker du har i.

 

Tisdag:

Tacospaghetti

Tacospaghetti

Taco tuesday – med en twist! Här är en pastarätt där du smaksätter färsen (valfri proteinsort) med klassiska taco-smaker och serverar med en god klick creme fraiche. Pastan kan du sedan servera direkt på tallrik eller ställa fram i en stor fin serveringsskål som denna från Cervera!

 

Onsdag:

Bulgursallad med grillad kyckling

Bulgursallad med grillad kyckling

En enkel och supergod bulgursalla som enkelt mättar hela familjen. Denna går väldigt snabbt att laga dessutom eftersom jag använder en färdiggrillad kyckling från matbutiken och i stort sett bara behöver tillreda röran.

 

Torsdag:

Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

En väldigt krämig och enkel tonfiskpasta. Kom ihåg att använda tonfisk i vatten! Perfekt vardagspasta som går smidigt att slänga ihop! Några av mina favoriter att ha i är spenat och salladslök vilket blir väldigt gott till. Jag har både sriracha och chilipulver i men pastan blir inte stark utan får bara lite sting och smak av det.

 

Fredag:

Currypasta med kyckling

Currypasta med kyckling

Det här är en favorit i vårt hem, en currypasta med kyckling som du lika gärna kan använda vego-alternativ till. Mitt favoritalternativ är de här sojabitarna från Hälsans Kök! Något som också ger pastan en liten extra smakdimension är ingefäran jag fräser tillsammans med vitlök och chili.

 

Lördag:

Kycklingwok med hoisinsås

Kycklingwok med hoisinsås

Den perfekta lördagsmiddagen, en smakrik och god wok som du kan laga en stor batch av och bjuda många eller varför inte göra många matlådor av? Tips är att köpa en riktigt bra wokpanna, eftersom det är något du kan använda till både woker men också andra rätter såsom köttfärssås eller en cacio e pepe-sås där du behöver röra runt mycket i ditt stekkärl. Jag använder en wokpanna från Fiskars till väldigt mycket när jag lagar mat hemma!

 

Söndag:

Aussie pie – australiensk köttfärspaj

Aussie pie – australiensk köttfärspaj

Perfekt söndagsmiddag, en god paj med ett riktigt frasigt skal. En köttpaj blir ju alltid bäst om den får stå och sätta sig en liten stund innan man äter, och burkar vara väldigt saftig i matlådan dagen efter. Därför är denna en perfekt söndagsmiddag! Grädda pajen i en bra pajform från Anders Petter!

 

Veckans efterrätt:

Chokladbollar – supergoda och krämiga

Chokladbollar – supergoda och krämiga

Chokladbollar – supergoda och krämiga! Det som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet. Jag använder även florsocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du ka
GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du kan förbereda allt innan!
Glassomb är verkligen inte bara för barn utan enbart barnsligt gott 😄😄 

Ingredienser 
14-16 bitar
1.5 liter chokladglass
0.5 liter hallonsorbet 
0.5 liter mangosorbet
En fryst kladdkaka 

Hallonsås (valfritt att ha i, kan serveras till bara)
4 dl frysra hallon
0.5 dl vatten
0.25 dl Strösocker 
0.25 dl gelesocker 

Italienk maräng 
3 äggvitor
2 dl socker
0.75 dl vatten 

Hallonsås
Koka upp hallon och vatten. Mosa så bären löses upp.  Tillsätt sen sockret och koka i 2 min. Låt svalna. Om du vill ha i glassbomben så vänta tills den svalnat helt innan du börjar montera den.
Hallonsåsen kan bli lite isig i bomben men den är god. 

Glass prepp
Plasta insidan av en lämplig bunke. Låt platsen hänga över kanten så du kan täcka bunken sen. 
Ta ut chokladglassen och bre ut den längst med botten och sidorna. Lägg I frysen.
Här kan du ha hallonsås. Frys in och ha sedan på Hallonsorbet & mangosorbet. Känner du att du att glassen smälter så frys den en stund mellan lagren.  Tryck ner kladdkakan och jämna till botten. Täck med folie. 

Italienk maräng (gör detta samma dag eller dagen innan servering)
Vispa upp äggvitorka till ett vitt fluff.
Koka upp socker och vatten till 122 grader.
Häll sedan den varma lagen i äggvitorna med tunn stråle samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa tills marängen svalnat (6-8 min) 

Lägg över bomben på ett serveringsfat.
Bre på marängen på glassbomben och bränn av. Förvara i frysen fram till servering.
Ta fram 5-10 min innan severing. Servera med hallonsås. 

#glass #bombalaska #glassbomb

Är ni trötta på julgodis i flödet eller önskar ni
Är ni trötta på julgodis i flödet eller önskar ni flera tips?Har några på lager, som dessa mozartrutor med kladdkaka ❤️ ENKLASTE du kan göra! Gillar du mandelmassa så måste du testa 😍

Ingredienser 
1 kladdkaka
200 g Mandelmassa 
100 g choklad valfri 

Gör såhär 
Tryck ut kladdkaka i en form. Kavla ut mandelmassan och täck kladdkakan. Lägg den i frysen en stund. Toppa med valfri smält choklad.

#mozartrutor #mandelmassa #Julgodis

Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice
Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice?? Så smidig att göra och ger liksom pannacottan lite textur och tugg. Jag ville ha hela bär på toppen men vill du ha en slät sås så funkar det givetvis lika bra 😁 dessutom gjord utan gelatin (kör på gelesocker istället)

Botten 
12 st digestivekex
100 g smör 

Fyllningen 
8 dl grädde
1  vaniljstång
2 tsk vaniljsocker 
2 dl gelesocker

Topping
500 g mixade bär frysta
0.5 dl gelesocker 

Gör såhär 
Mixa digestivekexen.
Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en form 20 cm klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl i 30 min. 

Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång, stången eller vaniljpulver, och vaniljsocker. Tillsätt gelesocker och koka i 30 sek.
Häll försiktigt över botten.
Låt stelna i kyl i 2-3h. 

Bärkompott
Tina de frysta bären i en kastrull. När de är mjuka och har släppt lite vätska vänd i gelesockret. Låt koka i 1 minut. Häll försiktigt över kompotten på pannacottan. Låt stelna i kylen i någon timme. 

Servera! 

#pannacottacheesecake #pannacotta #nyårsdessert



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter