https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Matsedel v.9 – En vecka i mars

Matsedel v.9 – En vecka i mars

Publicerat på feb 26th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: En vecka i mars

Denna vecka kommer en matsedel utan ett specifikt tema utan blir istället en god matsedel fylld med goda recept för att göra en vardagsmiddag som mättar och värmer. Kanske kommer den i tid för att ge dig inspo för god sportlovsmat, eller så kommer den kanske bara helt enkelt med ett gäng idéer på vardagsrätter och helgmat som passar utmärkt just denna vecka!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Läs, inspireras, och ta hand om dig! 💖

 

Måndag:

Lahmacun wrap

Lahmacun wrap

Börja veckan med smakrik turkisk street food! Lahmacun är en tunn turkisk pizza som toppas med tomat, paprika, rödlök och färs. I mitt recept har jag valt att göra den vegetarisk och i wrapform, för att underlätta tillagningen! (Pizzaugn är något vi saknar hemma). Jag gör en vegetarisk färs av tomat, gullök och persilja. Det blir supergott!

 

Tisdag:

Korvstroganoff – Gräddbaserad och god korvstroganoff

Korvstroganoff

En riktigt krämig och god korvstroganoff, jag gör min med en gräddbas iställer för tomatbas just för att få den så krämig som möjligt. Du kan ha falukorv, kalkonkorv eller ett vegetariskt alternativ. Smaken sitter ju i själva såsen, och receptet kommer ge dig en lika god stroganoff oavsett! Tips är att steka och låta stroganoffen puttra i en djup stekpanna så du enkelt kan röra om utan att det spiller ut över kanterna! Tefal är ett märke jag använt länge!

 

Onsdag:

Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra

Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra

Frasiga och härliga fritters som jag serverar med en syrlig och god linssallad tillsammans med en smakrik fetaoströra! Denna rätt bjuder på sälta, syra och sötma. Den har helt enkelt allt! En perfekt vardagsmiddag, som kanske lite oväntat innehåller både halloumi och sötpotatis. Efter att du har lagat denna och smakat den kommer du garanterat vilja laga det igen!

 

Torsdag:

Fajitapasta – kan lagas med kyckling eller vego

Fajitapasta

En supergod och krämig pasta som får väldigt mycket smak tack vare fajitakryddblandningen, med cayenne och kummin! I denna pasta får du smak av saftig kyckling, god paprika, lök, grädde, färskost, och vitlök. En väldigt väldigt god pasta som jag verkligen tycker att du ska testa!

 

Fredag:

Snabb vegetarisk ramensoppa

Snabb vegetarisk ramensoppa

Egengjord ramen är något man kanske håller sig ifrån eftersom man tror att den ”måste” koka under väldigt lång tid, men sanningen är den att du kan koka ihop en väldigt god och umami-fylld ramen utan att lägga flera dagar på det! Denna ramen toppar jag med sojafilébitar och shiitakesvamp.

 

Lördag:

Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs

Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs

En umami-bomb med både sälta och färskhet från ingefära, toppad med picklad rädisa och god rättika. Den här rätten träffar alla smaksinnen och kommer göra både dig och kanske dina middagsgäster så nöjda och belåtna! Perfekt helgmiddag! Tallriken jag serverar på är från Broste Copenhagen.

 

Söndag:Potatispaj med bacon och purjolök

Potatispaj med bacon och purjolök

En smarrig och billig middag som ger ett antal matlådor. Denna paj blir lite som en gratäng tack vare kombinationen av potatis och purjolök, och får en härligt frasig kant! Som vanligt gör jag mina pajer i en form från Anders och Petter!

 

Veckans efterrätt:

Vaniljrutor – krämig vaniljpaj

Vaniljrutor – krämig vaniljpaj

Tänk dig en krämig vaniljpaj med spröd pajdeg fylld med vaniljkräm. Den här pajen är megasmarrig och smidig att göra! Jag gräddar den i en pajform från Kitchen Craft.

Emilia

Kommentera Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!

Gör din egna Marabou TUC 😍🍫 Visst är den c Gör din egna Marabou TUC 😍🍫
Visst är den chokaldkakan supergod? Egentligen kan du ta en vanlig @marabousverige mjölkchoklad och toppa med lite vad som helst. Kanske digestive om du saknar den? Eller någon annan kombo? Vad hade du velat ha på?
Tyvärr tappar ju chokladkakan sin temperering när man värmer upp den men det blir lika gott ändå!

1. Lägg kakan på en plåt och stoppa in i ugnen i 2 minuter på typ 150 grader. Den ska smälta lätt men behålla formen.
2. Placera TUC kex ovanpå kakan, tryck dit dem lätt
3. Låt stelna - ät och njut!
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett 😍 en perfekt vardagsrätt och gott sätt att äta fisk på. Syran i dressingen passar väldigt bra med den smörstekta fisken och moset. Den är även god att ha till kyckling!

SPARA OCH TESTA 😍👌🍋

FISKEN
500 g Flundra eller annan vit fisk
1 st Ägg
3 dl Panko
2 dl Vetemjöl
Salt
POTATISMOS
1 kg Potatis
2 dl Mjölk
50 g Smör
Vegeta 
VINÄGRETT
2.5 dl Bladpersilja
1 st Citron
2.5 dl Finriven parmesan
0.5 dl Olivolja
0.5 dl Rapsolja
Salt

Gör såhär 
POTATISMOSET
Skala och tärna potatisen. Koka tills den är mjuk. Stompa potatisen med varm mjölk, smör och örtsalt (gärna märket vegeta).

PANERAD FISK
Tina och torka av filéerna med hushållspapper så att paneringen fastnar bättre. Salta fisken.
Häll upp mjöl på en tallrik och panko på en annan. Vispa upp ägg i en liten form eller skål som fisken får plats i. Salta i äggen.
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Se till så filéerna blir ordentligt täckta.

Stek fisken i både smör och olja tills den är gyllene.

VINÄGRETT
Finhacka persilja. Blanda med zest från citronen och saft från hela citronen, olivolja, rapsolja, parmesam och salt.
Smaka av så att det är tillräckligt med salt. Det ska vara salt och syrligt för att gifta sig med fisken och moset.

Servera fisken med mos, vinägrett och skivad gurka!
Smarrig kebabgryta med gult ris, vitlöksyoghurt o Smarrig kebabgryta med gult ris, vitlöksyoghurt och feferoni. 😍 så himla gott! Minns någon av er att man fick det här i skolan? Har ett minne av det och att jag tyckte om den rätten och nu kan jag laga en godare variant hemma 👌

Du kan laga detta med vegetarisk kebab också 😃

Ingredienser - 5 serveringar 
GULT RIS
3 dl Ris
2 tsk Gul curry
1 tsk Gurkmeja
Salt
KEBABGRYTA
1 st Gullök
1.5 dl Tomatpure
1.5 dl Ajvar
2 st Vitlöksklyftor
600 g Finkrossade tomater
1 msk Paprikapulver
2 msk Kebabkrydda
500 g Kebabkött
Salt
Peppar
Neutral olja
VITLÖKSÅS
3 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt
VALFRITT
Fefferoni

Gör såhär 
RIS
Koka riset med gurkmeja och curry.

KEBABGRYTAN
Finhacka och fräs lök i en djup panna. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa i 2-3 minuter. Häll i kryddor, pressad vitlök och ajvar och stek på lite till. Vänd över i en skål och stek nu kebaben i samma panna. Vänd sedan tillbaka tomatröra i pannan tillsammans med kebeben. Vänd i finkrossade tomater. Salta och peppra. Låt sedan puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker.

VITLÖKSÅS
Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt.

SERVERA
Servera kebaben med det gula riset och vitlökssyoghurt.
Pasta med bacon och broccoli! 🥦😍Jättegott o Pasta med bacon och broccoli! 🥦😍Jättegott och väldigt enkelt! Gör den på vilken bacon du vill. Köp fryst broccoli då det är billigare, laga och njut 😁

Snitt pris för 4 portioner: 60-70 kr (ej räknat kryddor och majstärkelse)

Ingredienser - 4 servering
400 g fryst broccoli 
2 paket bacon
1 lök 
2 Vitlöksklyftor 
2.5 dl grädde 
2.5 dl mjölk
Chilipulver 
Salt eller örtsalt 
Peppar
Pasta
Muskotnöt (valfritt)
Majstärkelse att reda med 

Gör såhär
Tärna bacon. Tina broccolin och dela i mindre bitar. Finhacka löken. Riv vitlöken.
Fräs löken i lite olja i en djup panna. Tillsätt baconet och stek tills den fått färg. Börja koka pastan under tiden. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt broccoli. Stek ihop lite och tillsätt sedsn grädde och mjölk. Krydda med salt (gärna vegeta örtsalt) peppar och chilipulver. Låt koka upp och sedan småputtra i ca 5-10 minuter. Red med majstärkelse och tillsätt sedan pastan.
En snabblagad och god tortellonisallad 😍 jätte En snabblagad och god tortellonisallad 😍 jättegott och går så fort att göra! Du kan ta din favoritfyllning på pasta, valfria grönsaker och tillbehör. Kan varmt rekommendera att ha marinerade kronärtskockor i! Det går även bra att ha i salami, skinka osv.

Som sagt en rätt att laga när man vill ha en snabbmiddag efter en trött dag 😍 eller ta med på picknick/utflykt!

Ingredienser- 4 serveringar
500 g färsk tortellini
1 burk inlagda kronärtskockor 
1 mindre burk soltorkade tomater 
1 påse minimozzarella
15 st körsbärstomater 
1/2 gurka
1 rödlök 
1 påse salladsmix eller ruccola 

Dressing
1 msk oregano
1 msk torkad persilja eller annan ört
1 tsk Lökpulver 
3 msk olivolja
2 msk rapsolja eller annan neutral olja
Salt 

Gör sähär
Koka tortelloni enligt anvisningarna på paketet. Blanda ihop dressingen i en skål. Sila av pastan och blanda sedan ihop med dressingen i en skål.
Vänd sedan ner tomater, gurka, rödlök, salladsmix, minimozzarella, soltorkade tomater och kronärtskocka.
Servera!
7 smarriga recept att göra på sånt man vanligtv 7 smarriga recept att göra på sånt man vanligtvis har hemma | Veckans matsedel v.8 | 🥕🥔🫘🍗🥗
Den här veckan försöker jag rensa upp lite i kyl, skafferi och frys. Har samlats upp en hel del varor under kokboksfotograferingarna. Vill ni se vad jag lagar så hållt utkik i min story 😍

Vill också uppmuntra er till att laga några middagar med sånt ni har hemma. Imorgon kör jag en tipslåda på stories där ni kan skriva in det ni har och vill laga något på så kommer jag med tips!

Veckans matsedel v.8 (alla recept finns i ett samlat inlägg på Matinspo.se, länk i profil).

1. Hoisinnudlar med färs - har du färs och kanske fryst broccoli i frysen är den här rätten utmärkt 

2. Spank omelett - en prisvärd middag att laga när man har ägg och potatis hemma

3. Krämig grönsaakssoppa- passa på att använda olika grönsaker. Går utmärkt med frysta ärtor, majs, morot, paprika, broccoli etc

4. Tandoorimarinerad blomkål med couscous och tzatziki- har du blomkål hemma? Då kanske det här kan vara något. Couscous/bulgur känns det som att man alltid har hemma!

5. Pasta med fetaost och smörig tomatsås - enkel middag man kan göra på tomater och fetaost

6. Tortellinisallad- perfekt när man inte har tid och så kan man samtidigt passa på att använda upp olika grönsaker och tillbehör

7. En plåtmiddag med blandade rotsaker och korv. Perfekt kyl/skafferi rensarmiddag!

Hoppas ni fick lite tips ❤️ alla recept finns som sagt på Matinspo.se ❤️
Frasiga havrerutor i långpanna med mjölkchoklad Frasiga havrerutor i långpanna med mjölkchoklad 🤩 enkelt bakverk som är perfekt när man ska baka tilll många! Men det är bara att halvera receptet om du vill baka en mindre sats.

Spara och testa 🍫

Ingredienser (30x40 form)
500 g Smör
1.5 dl Grädde
1 dl Ljus sirap
4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
16 dl Havregryn
1.5 dl Vetemjöl
TOPPING
30 g Mjölkchoklad

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form 30x40 med bakplåtspapper.

Smält smöret i en rymlig kastrull och när det börjar smälta tilllsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker. Blanda ihop och låt sjuda i 4-5 minuter.
Ta kastrullen från plattan, vänta tills de slutat bubbla och vänd då i havregryn och vetemjöl.

GRÄDDA HAVRERUTORNA
Fördela smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rutorna ska bli lite gyllene på ytan.
Låt svalna i 10-15 minuter, men innan de svalnat helt dela upp kakan i rutor.
Låt sedan svalna helt innan du ringlar på smält mjölkchoklad.
Smarrig chorizogryta med spätzle! 😍 MEN server Smarrig chorizogryta med spätzle! 😍 MEN serveras likagärna med ris eller pasta! Sprätzle köpte jag på Lidl i veckan och vet inte när de finns ingen, men väldigt gott var det.
Den här grytan funkar utmärkt att göra med vilken chorizo man vill och det blir även en perfekt matlåderätt 👏

Gör såhär 
Ingredienser 
4 serveringar
3 st Chorizo
1 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpure
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
2 tsk Strösocker
400 g Finkrossade tomater
2 dl Grädde
Peppar
Salt
TILLBEHÖR (FÖRSLAG)
Ris

PREPP

Tärna chorizon, hacka löken och blanda alla kryddor i en liten skål.

Fräs chorizon i olja i en djup panna eller gryta tills den börjat få lite färg. Tillsätt då löken och stek tills löken mjuknat.
Vänd i tomatpurén och vitlök samt kryddorna och stek ihop. Vänd i finkrossade tomater och låt allt småputtra i 10 minuter.
Koka under tiden ditt tillbehör (ris, bulgur eller pasta)

Tillsätt till sist grädden. Låt koka upp och smaka av salt och peppar. Låt småputtra någon minut till och servera sedan.
Det är gott med en grön sallad till med gurka, salladsblad och salladsost som man smaksätter med vinägrett, olivolja, salt och peppar.
Krämig masala med linser! 😍 en smarrig vegetar Krämig masala med linser! 😍 en smarrig vegetarisk middag som är en stor favorit hos oss. Vet också fler av er som testat och gillat den! Den är enkel att göra en stor sats av som funkar bra i lådorna sen. Extra gott med hembakat vitlöksnaan!

Spara och testa ifall du inte gjort det 😍

Ingredienser 
2 dl Torkade röda linser
400 ml Finkrossade tomater
1.5 msk Tomatpure
3 st Vitlöksklyftor
2 st Lök
2 tärningar Grönsaksbuljong
8 dl Vatten
3 dl Vispgrädde
25 g Smör
1 msk Ingefära
Rapsolja
KRYDDOR
4 tsk Garam masala
1 msk Paprikapulver
0.5 tsk Cayennepeppar
1 tsk Chilipulver
2 tsk Gurkmeja
1.5 msk Farinsocker (Strösocker funkar också)
Salt 
ÖVRIGT
Ris

Gör såhär 
Finhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den. Koka upp 2 grönsaksbuljongtärningarna i vatten.
Fräs löken i smör i 3-4 min. Tillsätt sen riven ingefära och pressad vitlök och stek i 1 min till. Tillsätt tomatpuren och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt kryddorna och farinsocker. Stek på i 2 min. Häll i finkrossade tomater. Låt puttra på medelvärme i ca 7-8 min. Rör om då och då.

Vänd i sköljda linser och blanda in dem i såsen. Tillsätt buljongen. Låt det koka upp och sänk sedan värmen om det puttrar för hårt. Låt puttra i 15-20 min eller tills linserna nästan är klara. Buljongen ska också kokat ner. Rör om då och då och koka riset under tiden.
När såsen har puttrat klart, tillsätt 3 dl grädde och smaka av med salt. Låt såsen koka upp och koka ner i ett par minuter.

Servera med ris!
Ladda fler bilder Följ mig

Instagram Feed

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!


Gör din egna Marabou TUC 😍🍫
Visst är den c

Gör din egna Marabou TUC 😍🍫
Visst är den chokaldkakan supergod? Egentligen kan du ta en vanlig @marabousverige mjölkchoklad och toppa med lite vad som helst. Kanske digestive om du saknar den? Eller någon annan kombo? Vad hade du velat ha på?
Tyvärr tappar ju chokladkakan sin temperering när man värmer upp den men det blir lika gott ändå!

1. Lägg kakan på en plåt och stoppa in i ugnen i 2 minuter på typ 150 grader. Den ska smälta lätt men behålla formen.
2. Placera TUC kex ovanpå kakan, tryck dit dem lätt
3. Låt stelna - ät och njut!

Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett 😍 en perfekt vardagsrätt och gott sätt att äta fisk på. Syran i dressingen passar väldigt bra med den smörstekta fisken och moset. Den är även god att ha till kyckling!

SPARA OCH TESTA 😍👌🍋

FISKEN
500 g Flundra eller annan vit fisk
1 st Ägg
3 dl Panko
2 dl Vetemjöl
Salt
POTATISMOS
1 kg Potatis
2 dl Mjölk
50 g Smör
Vegeta 
VINÄGRETT
2.5 dl Bladpersilja
1 st Citron
2.5 dl Finriven parmesan
0.5 dl Olivolja
0.5 dl Rapsolja
Salt

Gör såhär 
POTATISMOSET
Skala och tärna potatisen. Koka tills den är mjuk. Stompa potatisen med varm mjölk, smör och örtsalt (gärna märket vegeta).

PANERAD FISK
Tina och torka av filéerna med hushållspapper så att paneringen fastnar bättre. Salta fisken.
Häll upp mjöl på en tallrik och panko på en annan. Vispa upp ägg i en liten form eller skål som fisken får plats i. Salta i äggen.
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Se till så filéerna blir ordentligt täckta.

Stek fisken i både smör och olja tills den är gyllene.

VINÄGRETT
Finhacka persilja. Blanda med zest från citronen och saft från hela citronen, olivolja, rapsolja, parmesam och salt.
Smaka av så att det är tillräckligt med salt. Det ska vara salt och syrligt för att gifta sig med fisken och moset.

Servera fisken med mos, vinägrett och skivad gurka!

Smarrig kebabgryta med gult ris, vitlöksyoghurt o
Smarrig kebabgryta med gult ris, vitlöksyoghurt och feferoni. 😍 så himla gott! Minns någon av er att man fick det här i skolan? Har ett minne av det och att jag tyckte om den rätten och nu kan jag laga en godare variant hemma 👌

Du kan laga detta med vegetarisk kebab också 😃

Ingredienser - 5 serveringar 
GULT RIS
3 dl Ris
2 tsk Gul curry
1 tsk Gurkmeja
Salt
KEBABGRYTA
1 st Gullök
1.5 dl Tomatpure
1.5 dl Ajvar
2 st Vitlöksklyftor
600 g Finkrossade tomater
1 msk Paprikapulver
2 msk Kebabkrydda
500 g Kebabkött
Salt
Peppar
Neutral olja
VITLÖKSÅS
3 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt
VALFRITT
Fefferoni

Gör såhär 
RIS
Koka riset med gurkmeja och curry.

KEBABGRYTAN
Finhacka och fräs lök i en djup panna. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa i 2-3 minuter. Häll i kryddor, pressad vitlök och ajvar och stek på lite till. Vänd över i en skål och stek nu kebaben i samma panna. Vänd sedan tillbaka tomatröra i pannan tillsammans med kebeben. Vänd i finkrossade tomater. Salta och peppra. Låt sedan puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker.

VITLÖKSÅS
Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt.

SERVERA
Servera kebaben med det gula riset och vitlökssyoghurt.

Pasta med bacon och broccoli! 🥦😍Jättegott o
Pasta med bacon och broccoli! 🥦😍Jättegott och väldigt enkelt! Gör den på vilken bacon du vill. Köp fryst broccoli då det är billigare, laga och njut 😁

Snitt pris för 4 portioner: 60-70 kr (ej räknat kryddor och majstärkelse)

Ingredienser - 4 servering
400 g fryst broccoli 
2 paket bacon
1 lök 
2 Vitlöksklyftor 
2.5 dl grädde 
2.5 dl mjölk
Chilipulver 
Salt eller örtsalt 
Peppar
Pasta
Muskotnöt (valfritt)
Majstärkelse att reda med 

Gör såhär
Tärna bacon. Tina broccolin och dela i mindre bitar. Finhacka löken. Riv vitlöken.
Fräs löken i lite olja i en djup panna. Tillsätt baconet och stek tills den fått färg. Börja koka pastan under tiden. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt broccoli. Stek ihop lite och tillsätt sedsn grädde och mjölk. Krydda med salt (gärna vegeta örtsalt) peppar och chilipulver. Låt koka upp och sedan småputtra i ca 5-10 minuter. Red med majstärkelse och tillsätt sedan pastan.

En snabblagad och god tortellonisallad 😍 jätte
En snabblagad och god tortellonisallad 😍 jättegott och går så fort att göra! Du kan ta din favoritfyllning på pasta, valfria grönsaker och tillbehör. Kan varmt rekommendera att ha marinerade kronärtskockor i! Det går även bra att ha i salami, skinka osv.

Som sagt en rätt att laga när man vill ha en snabbmiddag efter en trött dag 😍 eller ta med på picknick/utflykt!

Ingredienser- 4 serveringar
500 g färsk tortellini
1 burk inlagda kronärtskockor 
1 mindre burk soltorkade tomater 
1 påse minimozzarella
15 st körsbärstomater 
1/2 gurka
1 rödlök 
1 påse salladsmix eller ruccola 

Dressing
1 msk oregano
1 msk torkad persilja eller annan ört
1 tsk Lökpulver 
3 msk olivolja
2 msk rapsolja eller annan neutral olja
Salt 

Gör sähär
Koka tortelloni enligt anvisningarna på paketet. Blanda ihop dressingen i en skål. Sila av pastan och blanda sedan ihop med dressingen i en skål.
Vänd sedan ner tomater, gurka, rödlök, salladsmix, minimozzarella, soltorkade tomater och kronärtskocka.
Servera!

7 smarriga recept att göra på sånt man vanligtv
7 smarriga recept att göra på sånt man vanligtvis har hemma | Veckans matsedel v.8 | 🥕🥔🫘🍗🥗
Den här veckan försöker jag rensa upp lite i kyl, skafferi och frys. Har samlats upp en hel del varor under kokboksfotograferingarna. Vill ni se vad jag lagar så hållt utkik i min story 😍

Vill också uppmuntra er till att laga några middagar med sånt ni har hemma. Imorgon kör jag en tipslåda på stories där ni kan skriva in det ni har och vill laga något på så kommer jag med tips!

Veckans matsedel v.8 (alla recept finns i ett samlat inlägg på Matinspo.se, länk i profil).

1. Hoisinnudlar med färs - har du färs och kanske fryst broccoli i frysen är den här rätten utmärkt 

2. Spank omelett - en prisvärd middag att laga när man har ägg och potatis hemma

3. Krämig grönsaakssoppa- passa på att använda olika grönsaker. Går utmärkt med frysta ärtor, majs, morot, paprika, broccoli etc

4. Tandoorimarinerad blomkål med couscous och tzatziki- har du blomkål hemma? Då kanske det här kan vara något. Couscous/bulgur känns det som att man alltid har hemma!

5. Pasta med fetaost och smörig tomatsås - enkel middag man kan göra på tomater och fetaost

6. Tortellinisallad- perfekt när man inte har tid och så kan man samtidigt passa på att använda upp olika grönsaker och tillbehör

7. En plåtmiddag med blandade rotsaker och korv. Perfekt kyl/skafferi rensarmiddag!

Hoppas ni fick lite tips ❤️ alla recept finns som sagt på Matinspo.se ❤️

Frasiga havrerutor i långpanna med mjölkchoklad
Frasiga havrerutor i långpanna med mjölkchoklad 🤩 enkelt bakverk som är perfekt när man ska baka tilll många! Men det är bara att halvera receptet om du vill baka en mindre sats.

Spara och testa 🍫

Ingredienser (30x40 form)
500 g Smör
1.5 dl Grädde
1 dl Ljus sirap
4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
16 dl Havregryn
1.5 dl Vetemjöl
TOPPING
30 g Mjölkchoklad

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form 30x40 med bakplåtspapper.

Smält smöret i en rymlig kastrull och när det börjar smälta tilllsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker. Blanda ihop och låt sjuda i 4-5 minuter.
Ta kastrullen från plattan, vänta tills de slutat bubbla och vänd då i havregryn och vetemjöl.

GRÄDDA HAVRERUTORNA
Fördela smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rutorna ska bli lite gyllene på ytan.
Låt svalna i 10-15 minuter, men innan de svalnat helt dela upp kakan i rutor.
Låt sedan svalna helt innan du ringlar på smält mjölkchoklad.

Smarrig chorizogryta med spätzle! 😍 MEN server
Smarrig chorizogryta med spätzle! 😍 MEN serveras likagärna med ris eller pasta! Sprätzle köpte jag på Lidl i veckan och vet inte när de finns ingen, men väldigt gott var det.
Den här grytan funkar utmärkt att göra med vilken chorizo man vill och det blir även en perfekt matlåderätt 👏

Gör såhär 
Ingredienser 
4 serveringar
3 st Chorizo
1 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpure
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
2 tsk Strösocker
400 g Finkrossade tomater
2 dl Grädde
Peppar
Salt
TILLBEHÖR (FÖRSLAG)
Ris

PREPP

Tärna chorizon, hacka löken och blanda alla kryddor i en liten skål.

Fräs chorizon i olja i en djup panna eller gryta tills den börjat få lite färg. Tillsätt då löken och stek tills löken mjuknat.
Vänd i tomatpurén och vitlök samt kryddorna och stek ihop. Vänd i finkrossade tomater och låt allt småputtra i 10 minuter.
Koka under tiden ditt tillbehör (ris, bulgur eller pasta)

Tillsätt till sist grädden. Låt koka upp och smaka av salt och peppar. Låt småputtra någon minut till och servera sedan.
Det är gott med en grön sallad till med gurka, salladsblad och salladsost som man smaksätter med vinägrett, olivolja, salt och peppar.

Krämig masala med linser! 😍 en smarrig vegetar
Krämig masala med linser! 😍 en smarrig vegetarisk middag som är en stor favorit hos oss. Vet också fler av er som testat och gillat den! Den är enkel att göra en stor sats av som funkar bra i lådorna sen. Extra gott med hembakat vitlöksnaan!

Spara och testa ifall du inte gjort det 😍

Ingredienser 
2 dl Torkade röda linser
400 ml Finkrossade tomater
1.5 msk Tomatpure
3 st Vitlöksklyftor
2 st Lök
2 tärningar Grönsaksbuljong
8 dl Vatten
3 dl Vispgrädde
25 g Smör
1 msk Ingefära
Rapsolja
KRYDDOR
4 tsk Garam masala
1 msk Paprikapulver
0.5 tsk Cayennepeppar
1 tsk Chilipulver
2 tsk Gurkmeja
1.5 msk Farinsocker (Strösocker funkar också)
Salt 
ÖVRIGT
Ris

Gör såhär 
Finhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den. Koka upp 2 grönsaksbuljongtärningarna i vatten.
Fräs löken i smör i 3-4 min. Tillsätt sen riven ingefära och pressad vitlök och stek i 1 min till. Tillsätt tomatpuren och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt kryddorna och farinsocker. Stek på i 2 min. Häll i finkrossade tomater. Låt puttra på medelvärme i ca 7-8 min. Rör om då och då.

Vänd i sköljda linser och blanda in dem i såsen. Tillsätt buljongen. Låt det koka upp och sänk sedan värmen om det puttrar för hårt. Låt puttra i 15-20 min eller tills linserna nästan är klara. Buljongen ska också kokat ner. Rör om då och då och koka riset under tiden.
När såsen har puttrat klart, tillsätt 3 dl grädde och smaka av med salt. Låt såsen koka upp och koka ner i ett par minuter.

Servera med ris!


Ladda fler bilder



Följ mig


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd

Bröd

Brunch

Brunch

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter

Festmat

Festmat