Matsedel v.9 – En vecka i mars
Veckans matsedel: En vecka i mars
Denna vecka kommer en matsedel utan ett specifikt tema utan blir istället en god matsedel fylld med goda recept för att göra en vardagsmiddag som mättar och värmer. Kanske kommer den i tid för att ge dig inspo för god sportlovsmat, eller så kommer den kanske bara helt enkelt med ett gäng idéer på vardagsrätter och helgmat som passar utmärkt just denna vecka!
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Läs, inspireras, och ta hand om dig! 💖
Måndag:
Börja veckan med smakrik turkisk street food! Lahmacun är en tunn turkisk pizza som toppas med tomat, paprika, rödlök och färs. I mitt recept har jag valt att göra den vegetarisk och i wrapform, för att underlätta tillagningen! (Pizzaugn är något vi saknar hemma). Jag gör en vegetarisk färs av tomat, gullök och persilja. Det blir supergott!
Tisdag:
En riktigt krämig och god korvstroganoff, jag gör min med en gräddbas iställer för tomatbas just för att få den så krämig som möjligt. Du kan ha falukorv, kalkonkorv eller ett vegetariskt alternativ. Smaken sitter ju i själva såsen, och receptet kommer ge dig en lika god stroganoff oavsett! Tips är att steka och låta stroganoffen puttra i en djup stekpanna så du enkelt kan röra om utan att det spiller ut över kanterna! Tefal är ett märke jag använt länge!
Onsdag:
Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra
Frasiga och härliga fritters som jag serverar med en syrlig och god linssallad tillsammans med en smakrik fetaoströra! Denna rätt bjuder på sälta, syra och sötma. Den har helt enkelt allt! En perfekt vardagsmiddag, som kanske lite oväntat innehåller både halloumi och sötpotatis. Efter att du har lagat denna och smakat den kommer du garanterat vilja laga det igen!
Torsdag:
En supergod och krämig pasta som får väldigt mycket smak tack vare fajitakryddblandningen, med cayenne och kummin! I denna pasta får du smak av saftig kyckling, god paprika, lök, grädde, färskost, och vitlök. En väldigt väldigt god pasta som jag verkligen tycker att du ska testa!
Fredag:
Egengjord ramen är något man kanske håller sig ifrån eftersom man tror att den ”måste” koka under väldigt lång tid, men sanningen är den att du kan koka ihop en väldigt god och umami-fylld ramen utan att lägga flera dagar på det! Denna ramen toppar jag med sojafilébitar och shiitakesvamp.
Lördag:
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs
En umami-bomb med både sälta och färskhet från ingefära, toppad med picklad rädisa och god rättika. Den här rätten träffar alla smaksinnen och kommer göra både dig och kanske dina middagsgäster så nöjda och belåtna! Perfekt helgmiddag! Tallriken jag serverar på är från Broste Copenhagen.
Potatispaj med bacon och purjolök
En smarrig och billig middag som ger ett antal matlådor. Denna paj blir lite som en gratäng tack vare kombinationen av potatis och purjolök, och får en härligt frasig kant! Som vanligt gör jag mina pajer i en form från Anders och Petter!
Veckans efterrätt:
Vaniljrutor – krämig vaniljpaj
Tänk dig en krämig vaniljpaj med spröd pajdeg fylld med vaniljkräm. Den här pajen är megasmarrig och smidig att göra! Jag gräddar den i en pajform från Kitchen Craft.