Ingredients
-
Pajdeg (botten)
- 3.5 dl Vetemjöl
- 100 g Smör
- 2 msk Vatten
-
Fyllning
- 500 g Köttfärs
- 2 tsk Kummin
- 1 st Gullök
- 1 tsk Kinesisk soya
- 2 tsk Paprikapulver
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tärning Köttbuljong
- 5 dl Vatten
- 1.5 dl Grädde
- 2 tsk Majsstärkelse
- Peppar
- Salt
-
Deg (toppen)
- 400 g Smördeg (fryst)
- 1 st Ägg
Directions
Aussie pie – australiensk köttfärspaj – en god paj med frasigt skal och mustig fyllning. Riktigt gott och smidigt att göra. Jag körde på vanlig pajbotten och smördeg på toppen. Servera en god sallad till!
Steps
1 Done | Pajdeg (botten)Smula mjölet och smöret. Tillsätt vatten och knåda ihop till en fast pajdeg. Tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Tyck ut den i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen. Se till så att din frysta smördeg tinat. |
2 Done | FyllningHacka vitlök och gullök. Koka upp buljongtärningen i vatten. |
3 Done | Förgrädda botten.Sätt ugnen på 200 g över och undervärme. Förgrädda pajbotten i 10-15 minuter. |
4 Done | Grädda pajenTa ut botten och lägg i fyllningen. |
5 Done | ServeraLåt pajen svalna och sätta sig. Servera sedan med en god sallad! |