Ingredients
-
Kyckling
- 600 g Kycklinglårfilé
- 2 msk Hoisinsås
- 1.5 msk Ketchup
- 1 msk Japansk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1.5 tsk Five Spice
- 1.5 msk Honung
-
Srirachamajonnäs
- 1.5 dl Majonnäs
- 2 msk Sriracha
-
Picklade
- 1 st Rättika
- 2 st Morötter
- 1 dl Strösocker
- 2 dl Vatten
- 0.5 dl Ättika
-
Övrigt
- Libabröd
- Sallad
- Gurka
Directions
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs, picklade grönsaker och gurka. En wrap inspirerad av vietnameiska baguettemackan banh mi. I det här receptet har jag bytt ut baguetten mot libabröd. I den här wrapen får man sötma från den marinerade kycklingen, syra från de picklade grönsakerna, fett och hetta från majonnäsen och fräschör från gurkan. En riktigt god kombination!
Steps
1 Done | Picklad morot och rättika (förbered innan)Skär morot och rättika i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger, socker och lite salt. Rör tills sockret och saltet löst sig. Lägg morot och rättika i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag. |
2 Done | KycklingenBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 30 min i rumstemperatur. |
3 Done | Stek kycklingen och förbered tillbehörenStek kycklingen på medelvärme tills den får ordentligt med ytan och är genomstekt. |
4 Done | SeveraLägg på sallad på libabrödet, lägg på chilimajonnäs, kycklingen som du skivar i mindre bitar, gurka och picklade grönsaker. Rulla ihop och servera! |