Ingredients
-
Kyckling
-
600 g Kycklinglårfilé
-
2 msk Hoisinsås
-
1.5 msk Ketchup
-
1 msk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1.5 tsk Five Spice
-
1.5 msk Honung
-
Srirachamajonnäs
-
1.5 dl Majonnäs
-
2 msk Sriracha
-
Picklade
-
1 st Rättika
-
2 st Morötter
-
1 dl Strösocker
-
2 dl Vatten
-
0.5 dl Ättika
-
Övrigt
-
Libabröd
-
Sallad
-
Gurka
Directions
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs, picklade grönsaker och gurka. En wrap inspirerad av vietnameiska baguettemackan banh mi. I det här receptet har jag bytt ut baguetten mot libabröd. I den här wrapen får man sötma från den marinerade kycklingen, syra från de picklade grönsakerna, fett och hetta från majonnäsen och fräschör från gurkan. En riktigt god kombination!
Steps
1
Done
|
Picklad morot och rättika (förbered innan)Skär morot och rättika i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger, socker och lite salt. Rör tills sockret och saltet löst sig. Lägg morot och rättika i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag. |
2
Done
|
KycklingenBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 30 min i rumstemperatur. |
3
Done
|
Stek kycklingen och förbered tillbehörenStek kycklingen på medelvärme tills den får ordentligt med ytan och är genomstekt. |
4
Done
|
SeveraLägg på sallad på libabrödet, lägg på chilimajonnäs, kycklingen som du skivar i mindre bitar, gurka och picklade grönsaker. Rulla ihop och servera! |