Ingredients
- 400 g Biff
- 1 st Paprika röd
- 1 burk Bambuskott
- 1 st Broccoli
- 1 kruka Thaibasilika
- 2 msk Japansk soya
- 1 dl Oystersås
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1.5 msk Farinsocker
- 0.5 st Limesaften
- 1 st Chili
- Ris
Directions
Biff med thaibasilika och bambuskott. Går snabbt att laga och är väldigt gott. Den är inte så stark som de kanske låter utan det beror helt på hur stark chili du har. Min var rätt mild så upplevde inte rätten som stark alls. Tillskillnad från vanlig basilika så har thaibasilika en mer kryddigare smak. Tror att det finns både stark och mild, de jag använde var mild!
För vegetarisk variant kan man byta ut biffen mot champinjoner.
Steps
1 Done | Skär biffen i tunna skivor. Blanda soja med och vitlök i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl. |
2 Done | Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet tills det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. |
3 Done | Hetta upp mer olja och fräs sedan , vitlök, paprika och hälften av chilin i cirka 2 minuter. Tillsätt broccoli och stek lite till. Lägg i biffen och tillsätt bambuskott, oystersås, lime och farinscoker. Rör runt och låt woka ihop i 2-3 min, ta pannan från plattan och ha i thaibasilikan. |
4 Done | Servera sen med ris och toppa med basilika och chili. |