0 0
Bouef bourguignon – God fransk gryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Högrev
2 st Vitlöksklyftor
2 st Morötter
1 st Lök
2.5 dl Rödvin
2 st lagerblad
1.2 liter Vatten
1 msk Tomatpure
1 msk Timjan
2 tärningar Köttbuljong
1 msk Fond brynt schallottenlök
140 g Bacon
Peppar
Salt
Topping
400 g Champinjoner
5 st Steklök
140 g Bacon
Potatismos
1 kg Potatis
2 dl varm mjölk
50 g Smör
Örtsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Bouef bourguignon – God fransk gryta

  • 150
  • Serves 5
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Topping

  • Potatismos

Directions

Share

Bouef bourguignon – God fransk gryta med högre som får puttra länge. När grytan är klar toppas den med stekt svamp, steklök och bacon. Som ger grytan massor av goda smaker. Grytan serveras vanligtvis med potatismos med det lika bra med kokt potatis eller ris.

Vill du ha en vegetarisk bouef så hittar du det här

Vegetarisk boeuf bourguignon

Steps

1
Done

Förberedelser

Putsa och tärna köttet. Finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna morötterna. Tärna baconet.

2
Done

Börja tillaga

Salta och peppra köttet. Bryn köttet på hög värme i grytan du ska koka i. Ställ åt sidan.
Sänk värmen och fräs sedan lök och morot i några minuter. Tillsätt sedan vitlök, bacon och tomatpure. Fortsätt fräsa i några minuter till tills baconet fått stekyta. Vänd i vinet, timjan, lagerblad och socker. Låt vinet koka ner i 8-10 minuter.
Vänd sedan i köttet tillsammans med vatten, buljongtärningarna och fonden. Låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra i 1.5-2h på svag värme. Rör om då och då.

När det är ungefär 30 minuter kvar kan du börja med toppingen och moset.

3
Done

potatismos

Skala och koka potatisen. Mosa med en potatisstomp. Addera varm mjölk, smör och örtsalt. Blanda ihop till en slät mos.

4
Done

Toppingen

Skala och dela steklöken i halvor. Fräs i smör på medelvärme tills de är mjuka och gyllene. Fräs sedan minichampinjonerna i samma panna. Avsluta med att steka baconet krispigt. Lägg över på en tallrik.
Sänk värmen och addera sedan 1 msk mjöl till pannan rör ihop med visp och vänd sedan ner i grytan för att tjocka till den lite. Detta måste du inte göra om du vill ha en något lösare gryta.

5
Done

Servera

Servera bouef bourguignonen med moset och toppa med den stekta löken, svampen och baconet (Och kanske en timjankvist för att göra det extra fint).
Smaklig måltid!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italienska miniköttbullar i tomatsås
previous
Italienska miniköttbullar i tomatsås
Chokladtårta med vaniljkräm och hallonmousse
next
Chokladtårta med vaniljkräm och hallonmousse
Italienska miniköttbullar i tomatsås
previous
Italienska miniköttbullar i tomatsås
Chokladtårta med vaniljkräm och hallonmousse
next
Chokladtårta med vaniljkräm och hallonmousse

Add Your Comment