Ingredients
-
3 paket Blandade bönor
-
400 g Finkrossade tomater
-
1 st Paprika röd
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
5 dl Grönsaksbuljong
-
Salt
-
Örtsalt
-
Rapsolja
-
Kryddor
-
2.5 tsk Kummin
-
2 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
1 tsk Strösocker
-
Tillbehör
-
Ris
-
Topping (valfritt)
-
Gräddfil
-
Persilja
Directions
Chili sin carne med gulaschsmaker. En snabblagad böngryta med smaker av kummin och paprikapulver. En enkel vardagsrätt som man kan servera med ris, havreris, potatis eller bröd. Toppa gärna med gräddfil och servera en god sallad till.
Steps
1
Done
|
Finhacka lök och vitlök. Strimla paprikan och häll upp alla kryddor i en skål. Koka upp buljongtärningen i vatten. Stek finhackad lök och vitlök i olja i en djupare panna. Vänd ner kryddor och paprika och stek ett par minuter. Addera mer olja ifall det behövs. |
2
Done
|
Addera finkrossade tomater och buljong. Vänd i bönorna. Salta och peppra. Låt sedan puttra i 30-40 minuter. Tills buljongen kokat ner. Smaka av med salt och mer av kryddorna. |
3
Done
|
Servera chili sin carnen med ris! |