Ingredients
-
100 g Rumstempererat smör
-
4.5 dl Havregryn
-
1.25 dl Florsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
0.25 dl Kallt starkt kaffealternativt mjölk
-
0.75 dl Kakao
-
1 nypa Saltförhöjer smakerna
-
Att rulla i
-
Pärlsocker
Directions
Chokladbollar – supergoda och krämiga! De som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet i en matberedare. Jag använder även florsocker istället för vanligt strösocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.
Receptet ger 4 st stora chokladbollar, 8 medelstora eller 16 små. Dubbla mängden för fler! Gör med fördel fler för de håller sig bra i kylen i 2-3 veckor och i frysen i flera månader.
Rulla chokladbollar utan kladd på fingrarna
Ett tips för att slippa kladdiga fingrar när du rullar dina bollar är att hälla upp kokos eller socker i ett glas. Lägg ner en åt gången och skaka/snurra glaset till kokos/pärlsockret(adlink) har fastnat.
Steps
1
Done
|
SmetenLägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite. |
2
Done
|
Rulla till bollarRulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre. |