Ingredients
- 100 g Rumstempererat smör
- 4.5 dl Havregryn
- 1.25 dl Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 0.25 dl Kallt starkt kaffealternativt mjölk
- 0.75 dl Kakao
- 1 nypa Saltförhöjer smakerna
-
Att rulla i
- Pärlsocker
Directions
Chokladbollar – supergoda och krämiga! De som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet i en matberedare. Jag använder även florsocker istället för vanligt strösocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.
Receptet ger 4 st stora chokladbollar, 8 medelstora eller 16 små. Dubbla mängden för fler! Gör med fördel fler för de håller sig bra i kylen i 2-3 veckor och i frysen i flera månader.
Rulla chokladbollar utan kladd på fingrarna
Ett tips för att slippa kladdiga fingrar när du rullar dina bollar är att hälla upp kokos eller socker i ett glas. Lägg ner en åt gången och skaka/snurra glaset till kokos/pärlsockret(adlink) har fastnat.
Steps
1 Done | SmetenLägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite. |
2 Done | Rulla till bollarRulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre. |