Ingredients
-
Kycklingburgaren
- 4 st Kycklinglårfilé
- 3 dl Panko
- 2 dl Cornflakes
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 1.5 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg
- Salt
- Peppar
-
Grönsaker
- 1 st Tomater
- 20 skivor Gurka
- 100 g Isbergssallad
- 1 st Rödlök
- 2 tsk Vinäger (valfri)
- Salt
-
Chiilimajonnäs
- 1.5 dl Majonnäs
- 2 msk Sriracha
-
Övrigt
- 4 st Hamburgerbröd
Directions
Crispy chicken burger – en frasig kycklingburgare med chilimajonnäs, syrlig gurka och krispiga grönsaker. Otroligt gott! Jag panerad kycklingen i båda panko och cornflakes för extra krisp och kryddar paneringen ordentligt.
Tips: använd ett grillspett för att vända kycklingen i de olika paneringarna.
Steps
1 Done | TillbehörenSkiva tomat, gurka och rödlök. Strimla isbergssalladen. Blanda gurkan med lite vinäger och salt. |
2 Done | KycklingenSalta och peppra kycklinglåren på båda sidorna. Med hjälp av en grillpinne vänd lårfilén först i mjöl, sen ägg och sist panko/cornflakes. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till. |
3 Done | ServeraServera kycklingburgaran direkt tillsammans med alla grönsaker och chilimajonnäsen. |