Ingredients
-
Kycklingburgaren
-
4 st Kycklinglårfilé
-
3 dl Panko
-
2 dl Cornflakes
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
1.5 dl Vetemjöl
-
2 st Ägg
-
Salt
-
Peppar
-
Grönsaker
-
1 st Tomater
-
20 skivor Gurka
-
100 g Isbergssallad
-
1 st Rödlök
-
2 tsk Vinäger (valfri)
-
Salt
-
Chiilimajonnäs
-
1.5 dl Majonnäs
-
2 msk Sriracha
-
Övrigt
-
4 st Hamburgerbröd
Directions
Crispy chicken burger – en frasig kycklingburgare med chilimajonnäs, syrlig gurka och krispiga grönsaker. Otroligt gott! Jag panerad kycklingen i båda panko och cornflakes för extra krisp och kryddar paneringen ordentligt.
Tips: använd ett grillspett för att vända kycklingen i de olika paneringarna.
Steps
1
Done
|
TillbehörenSkiva tomat, gurka och rödlök. Strimla isbergssalladen. Blanda gurkan med lite vinäger och salt. |
2
Done
|
KycklingenSalta och peppra kycklinglåren på båda sidorna. Med hjälp av en grillpinne vänd lårfilén först i mjöl, sen ägg och sist panko/cornflakes. Lägg ner i den varma pannan och stek på medelvärme tills de är gyllene och tillagade. Gör ett litet stick för att se om de är klara - om inte stek lite till. |
3
Done
|
ServeraServera kycklingburgaran direkt tillsammans med alla grönsaker och chilimajonnäsen. |