Ingredients
-
Fisk
-
400 g Torskfile
-
3 dl Panko
-
1 st Ägg
-
2 dl Majsstärkelse
-
Salt
-
Neutral oljaatt steka i
-
Citronsås
-
1 st Citron
-
20 g Smör
-
3 dl Vispgrädde
-
1 dl Créme Fraiche
-
0.5 tärning Fiskbuljong
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
Ris
-
Ärtor
Directions
Fisknuggets med citronsås och ris. Enkla fisknuggets gjorda på torsk. Perfekta att servera med antingen ris eller potatis. Går även utmärkt att äta som en fisktaco också!
Steps
1
Done
|
FisknuggetsTina och torka av fisken om den är varit fryst. Salta och låt dra en stund på hushållspapper innan panering. Tärna sedan fisken. Häll upp panko, ägg och majstärkelse i 3 olika skålar. Salta äggvispet och majstärkelsen. |
2
Done
|
SåsenBryn smöret. Tillsätt grädde och creme fraiche. Smula ner fiskbuljongen, riv ner skal från hela citronen och lite citronsaft. Tillsätt lite och smaka upp med mer. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och mer syra. |
3
Done
|
TillbehörenKoka ärtor och ris. |
4
Done
|
ServeraServera fisknuggetsen med citronsåsen, ris och ärtor. |