Ingredients
-
Fisk
- 400 g Torskfile
- 3 dl Panko
- 1 st Ägg
- 2 dl Majsstärkelse
- Salt
- Neutral oljaatt steka i
-
Citronsås
- 1 st Citron
- 20 g Smör
- 3 dl Vispgrädde
- 1 dl Créme Fraiche
- 0.5 tärning Fiskbuljong
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- Ris
- Ärtor
Directions
Fisknuggets med citronsås och ris. Enkla fisknuggets gjorda på torsk. Perfekta att servera med antingen ris eller potatis. Går även utmärkt att äta som en fisktaco också!
Steps
1 Done | FisknuggetsTina och torka av fisken om den är varit fryst. Salta och låt dra en stund på hushållspapper innan panering. Tärna sedan fisken. Häll upp panko, ägg och majstärkelse i 3 olika skålar. Salta äggvispet och majstärkelsen. |
2 Done | SåsenBryn smöret. Tillsätt grädde och creme fraiche. Smula ner fiskbuljongen, riv ner skal från hela citronen och lite citronsaft. Tillsätt lite och smaka upp med mer. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och mer syra. |
3 Done | TillbehörenKoka ärtor och ris. |
4 Done | ServeraServera fisknuggetsen med citronsåsen, ris och ärtor. |