Ingredients
- 1.2 kg Mjölig potatis
- 30 g Smör
- 3 msk Olivolja
- Salt
- Timjan
-
Tomatsås
- 2.5 dl Tomatpure
- 1 msk Olivolja
- 1.5 dl Vatten
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Strösocker
- 1 msk Paprikapulver
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 2 paket Grillost
- Parmesan
Directions
Frasig potatis med tomatsås och grillost! Supergod och lättlagat rätt – något tidskrävande då potatisarna behöver sin tid i ugnen men det är det värt. Viktigt att använda en mjölig potatissort då de innehåller mer stärkelse. Falköpings mejeri grillost tyckte jag var väldigt god.
Steps
1 Done | PotatisenSkala potatisen och dela in mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 8-10 min (beror på storleken på dina bitar). Den ska vara mjuk men den får inte blir överkokt. |
2 Done | Värm ugnen till 225 grader. Ringla över olivolja på en plåt och klicka ut smöret. Lägg på några timjankvistar. Lägg i potatisen. Rosta i ugnen tills de är gyllene i mitten av ugnen. Rör om 2-3 gånger. Det kommer ta upp till en timme innan de får färg. |
3 Done | TomatsåsenVärm på olivoljan i pannan och fräs kryddorna. Pressa i vitlök och fortsätt fräs på svag värme. Tillsätt tomatpuren och fräs i 2-3 minuter till. Tillsätt vatten, socker, peppra och blanda - låt sedan sjuda på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt. |
4 Done | ServeringStek grillosten enligt beskrivning på paketet i bitar. Servera sedan potatisen med grillosten och tomatsåsen. Toppa med parmesan! |