Ingredients
- 4 st Fast potatis
- 4.5 dl Mjölk
- 3.5 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 100 g Smör
- 1 nypa Salt
-
Tillbehör
- Créme Fraiche
- Löjrom
- Rödlök
- Gräslök
Directions
Frasiga potatisvåfflor! Är lite sen på bollen att inse huuur mycket man kan göra med våfflor förutom att äta dem med sylt och grädde. Det går att göra våfflor med allt från halloumi, potatis, morot, sötpotatis, rödbeta och så självklart olika smaksättningar. Den här potatisvåfflan åt vi med rom, creme fraiche, rödlök och gräslök men det är lika gott med t.ex lingonsylt och bacon!
Steps
1 Done | Smält smöret och låt de svalna medan du förbered resterande ingredienser. Skala och grovriv potatisen. Vispa ihop mjöl, mjölk, salt och bakpulver till klumpfri smet. |
2 Done | Värm ett våffeljärn och smör de med smör på båda sidorna. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och krispiga. Servera direkt med Creme fraiche, rom, rödlök och gräslök. |