Ingredients
-
Fisken
-
500 g Alaska pollock (elller annan vit fiskfilé)
-
2 dl Ströbröd
-
2 st Ägg
-
Vetemjöl
-
Vegeta
-
Salt
-
Potatissallad
-
1.5 kg Fast potatis
-
1 st Stor rödlök
-
1.5 dl Finhackad persilja
-
2.5 msk Neutral olja
-
1 dl Äppelcidervinäger
-
Salt
-
Peppar
-
Sås
-
2 dl Majonnäs
-
1 dl Créme Fraiche
-
2 msk Gräslök
-
Salt
Directions
Frasigt panerad fisk med syrlig potatissallad. En perfekt sommarmåltid – fisken blir perfekt frasig och gifter sig fint med den syrliga salladen och krämiga såsen.
För att få paneringen att fastna på fisken se till att fisken inte är blöt när du börjar panera. Ett annat tips är att använda en grillpinne när du panerar för att minska kladd på fingrarna.
Steps
1
Done
|
FiskenSalta fisken och låt dra en stund. Torka av överflödigt vatten från filéerna. Är de torra fastnar paneringen bättre. |
2
Done
|
Värm en panna med neutral olja på medel till hög värme. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. |
3
Done
|
PotatisalladenKoka potatisen med skalet på i saltat vatten. Låt svalna och skala sedan av skalet. |
4
Done
|
SåsenFinhacka gräslöken. Blanda ihop med creme fracihe och majonnös. Smaka av med salt. |
5
Done
|
ServeraServera fisken med potatissalladen, såsen och valfri sallad till (förslagsvis syrlig gurksallad). |