Ingredients
-
Ris (förbered innan)
- 3 dl Risokokt
-
Sås
- 4 msk Hoisinsås
- 2 msk Sötsursås
- 2 msk Japansk soya
- 1 msk Kinesisk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
-
i fried rice
- 250 g Strimlad skinka
- 1 st Paprika röd
- 1 st Gullök
- 2 dl Ärtor
- 3 dl Fryst majs
- 3 st Salladslök
-
Tillbehör
- 4 st Ägg
- Sriracha
Directions
Fried rice med skinka – en snabblagad och perfekt rätt som passar utmärkt dagar när du inte har mycket tid i köket. Har du ris över går detta på max 20 minuter. Fried rice är också ett bra sätt att ta vara på rester. Du kan ha i grönsaker som du behöver laga något med innan de blir dåliga.
Steps
1 Done | Riset (förbered dagen innan)Koka riset i förväg och låt det svalna helt. Förvara i kyl. Du kan göra fried rice med ris som är upp till 2-3 dagar gammalt. |
2 Done | SåsenBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. |
3 Done | TillagaTärna paprikan och löken. Tina ärtor och majs. |
4 Done | ServeraServera tillammans med stekt ägg och toppa med salladslök och sriracha! |