Ingredients
-
Ris (förbered innan)
-
3 dl Risokokt
-
Sås
-
4 msk Hoisinsås
-
2 msk Sötsursås
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
i fried rice
-
250 g Strimlad skinka
-
1 st Paprika röd
-
1 st Gullök
-
2 dl Ärtor
-
3 dl Fryst majs
-
3 st Salladslök
-
Tillbehör
-
4 st Ägg
-
Sriracha
Directions
Fried rice med skinka – en snabblagad och perfekt rätt som passar utmärkt dagar när du inte har mycket tid i köket. Har du ris över går detta på max 20 minuter. Fried rice är också ett bra sätt att ta vara på rester. Du kan ha i grönsaker som du behöver laga något med innan de blir dåliga.
Steps
1
Done
|
Riset (förbered dagen innan)Koka riset i förväg och låt det svalna helt. Förvara i kyl. Du kan göra fried rice med ris som är upp till 2-3 dagar gammalt. |
2
Done
|
SåsenBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. |
3
Done
|
TillagaTärna paprikan och löken. Tina ärtor och majs. |
4
Done
|
ServeraServera tillammans med stekt ägg och toppa med salladslök och sriracha! |