Ingredients
-
Kycklingen + marinad
- 800 g Kycklinglårfilé
- 2 msk Oystersås
- 1.5 msk Ljus risvinäger
- 2 msk Japansk soya
- 2 msk Ingefära
- Peppar
-
Till stekningen
- 1 knippe Salladslök
- 2.5 dl Kycklingbuljong
- 2 st Vitlöksklyftor
- 4 cm Ingefära
- 1.5 tsk Kinesisk soya
- 1 tsk Farinsocker
- 1 msk Majsstärkelse
- Rapsolja
-
Övrigt
- Ris
Directions
Ginger chicken wok! Snabb och god wok med ingefära och kyckling. Servera med ris och en syrlig gurksallad. Perfekt till matlådan också!
Steps
1 Done | Marinera kycklingenDela kycklingen i mindre bitar. Blanda med alla såser och riven ingefära. Låt marineras i minst 30 min. |
2 Done | TillagaDela salladslöken i mindre bitar. Skiva vitlök och ingefära. Stek ingefäran och vitlök i olja på medelvärme utan att de tar färg. Tillsätt kyckligen och stek tills den nästan är genomstekt. |
3 Done | ServeraServera med ris och en syrlig sallad! |