Ingredients
- 5 dl Vetemjöl
- 5 dl Ljummet vatten
- 1 tsk Strösocker
- 1 tsk Torrjäst
- 0.5 tsk Salt
-
Topping
- Nötter
- Honung
Directions
Tiganites – supergoda grekiska pannkakor. Jag steker tiganites i rikligt med olja och toppar med honung och nötter. Då blir de extra frasiga. De är väldigt goda och smeten påminner något om loukoumades (grekiska munkar), man är lösare.
Steps
1 Done | Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa upp till en slät smet. Täck bunken och låt stå i ca 15-20 minuter så att jästen aktiveras. |
2 Done | Värm ett panna me rikltigt me olja. Klicka ut ca 0.5 dl smet per pannakaka. Stek på medeltemperatur till de är helt gyllenbruna. Servera pannkakorna varma med honung och nötter! |
One Comment Hide Comments
Goda!