Ingredients
-
Pasta
- 150 g Tipo-00
- 1.5 msk Olivolja
- 1 tsk Salt
- 2 st Ägg
-
Räkfyllning
- 3 dl skalade räkor Räkor med skal
- 0.5 dl Dill
- 1 st Vitlöksklyftor
- 3 cm Chili
-
Sås
- Räkskaldet som du får över från räkorna
- 2 st Schalottenlök
- 1 msk Tomatpure
- 1 msk Hummerfond
- 1 st Fiskbuljong
- 5 dl Vatten
- 2 dl Vitt vin
- 1 dl Vispgrädde
- Salt
- Peppar
- 0.5 st Citron
-
Topping
- Sparris
- Räkor
- Dill
Directions
Ravioli med räkfyllning med en sås på räkfond som jag gjort på skalen från räkorna. Väldigt god ravioli och smakrik sås. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin. Det är väldigt svårt att få degen så tunn som man vill ha den för hand. Pastadegen blir även bäst om du använder proteinrikt mjöl som t.e Tipo-00 och låter degen vila.
Steps
1 Done | PastadegenBörja med att vända ner hälften av mjölet i en bunke. Tillsätt ägg, salt och olja. Blanda ihop. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen för hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10-15 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h. Under tiden kan du förbereda din fond till såsen. Se steg 6. |
2 Done | Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an. |
3 Done | FyllningSkala räkorna (spara skalet). Mixa dill, vitlök och chili i en liten matberedare. Tillsätt sedan räkorna, spara några att toppa med. Mixa till en slät smet. Ställ åt sidan. |
4 Done | Gör raviolisStansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 -1.5 msk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar. |
5 Done | Koka ravolinKoka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden. |
6 Done | SåsenLägg över räkskalen i en kastrull och fräs i olja i 3-4 min. Tillsätt finhackad scharlottenlök och tomatpuré och fräs i ett par minuter till. Tillsätt fiskbuljong , vatten, hummerfond och vitt vin och låt puttra i ca 15-20 min. Sila av din fond |
7 Done | Vänd i fonden i kastrullen. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med citronssaft, peppar och salt om det behövs. Låt sjuda i ca 10 min. Rör om då och då. |
8 Done | Servera raviolin med såsen och toppa med dill, smörstekt sparris och några räkor. |
8 Comments Hide Comments
Varför står det först 0,5 chili o sen 3cm chili?
Justerat nu! 3 cm chili 😊
Hej!
Hur mycket fiskbuljong?
En tärning! /Emilia
Hej! Vi har lagat denna ljuvliga rätt flera ggr tidigare men jag är nästan säker på att vi hade äggvita I fyllningen 🤔🤔🤔
Hej! Hmmm tror jag använde det för stt pendla kanterna när jag skulle trycka ihop tortellinin. Så det kan man göra alt. använda vatten!
Gjort denna flera gånger och vi älskar den.
Nu undrar jag om man kan förbereda raviolin, så d bara är att koka när gästerna kommer?
Ja men precis! /Emilia