Ingredients
- 3 st Ägg
- 1.5 msk Mjölk
- 0.75 dl Strösocker
- 0.5 tsk Bakpulver
- 0.75 dl Vetemjöl
- Rapsoljaatt steka i
Directions
Japanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor. Väldigt fluffiga! Lite kluriga att steka men följer du instruktionerna och inte steker på för hög värme så ska det nog gå bra! De ångsteks nämligen. Smaken är som pannkakor fast sötare mer som en dessert eller något man kanske vill ha till en helgbrunch efter att ha ätit något ”salt”. Väldigt kul att testa! Det här receptet blir 5 st pannkakor!
Steps
1 Done | Börja med att separera äggulorna från äggvitan. Vispa ihop äggulorna med mjölken och sen mjölet och bakpulvret. Vispa för hand tills det blir en jämn smet. |
2 Done | Vispa upp äggvitorna. Vispa i 30 sek och tillsätt hälften av sockret. Fortsätt vispa lite till och tillsätt resten av sockret. Vispa sedan i ca 1 min till. Du ska ha en vit och fluffig äggvita. |
3 Done | |
4 Done | StekningRekommenderar att kolla en video på youtube på hur man steker men ska försöka beskriva så gott jag kan. |
5 Done | |
6 Done | Servera pannkakorna direkt med förslagsvisp lönnsirap! |