Ingredients
-
500 g Jordgubbarfrysta
-
1 dl Vatten
-
2 dl Strösocker
Directions
Supergod jordgubbssirap som är jättegod att ringla över yoghurt eller ha till pannkakor ? Sirapen håller i ca 1 månad om du förvarar den i en stängd burk, men tror den kommer gå åt snabbare en så för den är väldigt god! Receptet ger ca 4 dl sirap och konsistensen är likt lönnsirap..alltså inte tjock som ljus eller mörk sirap som man bakar med.
Har ett annat recept på apelsinsirap som är riktigt gott här
Steps
1
Done
|
Koka upp de frysta jordgubbarna med 1 dl vatten tills jordgubbarna har löst upp sig. Du kan hjälpa till att mosa dem. |
2
Done
|
Sila av jordgubbarna och lägg tillbaka jordgubbssåsen i kastrullen. Koka upp med 2 dl socker i ca 10 min på medelvärme. Rör om då och då. |
3
Done
|
Låt svalna och förvara sedan i en burk. |