Ingredients
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
300 g Aubergine
-
2 tetrapack Kikärtor
-
2 st Morötter
-
1 st Paprika röd
-
400 g Finkrossade tomater
-
1 st Grönsaksbuljong
-
2 msk Tomatpure
-
1 tsk Harissa
-
5 dl Vatten
-
Olivoljaatt steka i
-
Kryddor
-
1 tsk Gurkmeja
-
2 msk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
Servering
-
Couscous
Directions
Kikärtsgryta med aubergine – en enkel och god gryta som är prisvänlig och perfekt i matlåda. Du kan variera grönsakerna efter det du tycker om. Servera sedan grytan med fluffig couscous.
Steps
1
Done
|
FörberedelserHacka löken och riv vitlök. Tärna paprika, aubergine och morot. Sila av kikärtorna och blanda alla kryddor i en skål. |
2
Done
|
Börja tillagaStek löken och vitlöken i en djup gryta utan att den tar färg. Tillsätt aubergine och stek den tillsammans med löken. Tillsätt mer olja då auberginen suger åt sig. Vänd sedan ner alla kryddor, tomatpure och harissa. Har du inte harissa så funkar t ex sambal oalek eller någon annan chilipasta och stek ihop. Vänd sedan ner paprika och morot. |
3
Done
|
ServeraServera grytan med couscous! |