Ingredients
- 2 st Majskolv med blast
-
Chilismör
- 50 g Rumstempererat smör
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Chiliflakes
- Salt
-
Topping
- 30 g Finriven parmesan
Directions
God och smakrik majskolv med chilismör och parmesan. Perfekt till en sommarbuffé eller som förrätt vid en middag. Gott chilismör smaksatt med salt och chilipulver, graden av hetta kan du bestämma själv bara genom att ha i mer eller mindre chiliflakes.
OBS: Om du köper färdigkokt majskolv kan du skippa steg 1 & 2 och endast värma på den lite inför steg 4!
Steps
1 Done | MajsenLägg majskolvarna i en stor kastrull. Fyll med vatten så att kolvarna täcks helt och salta vattnet ordentligt. |
2 Done | När vattnet kokat upp med majskolvarna i, låt koka i 8-9 minuter. Pilla loss ett majskorn för att känna om den är klar. Sila av och låt svalna något så att du kan dra av blasten. |
3 Done | ChilismörBlanda det rumstempererade smöret med salt, chiliflakes och chilipulver. Smaka av med salt och chiliflakes så att hettan på smöret blir som du vill ha det. |
4 Done | ServeringDela majskolven en gång på tvären och en gång på längden för att få fyra "kvartar" som på receptbilden. Bre chilismöret över majsen och riv parmesan ovanpå. |