Ingredients
-
400 g Tofu
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Ljus risvinäger
-
2 dl Havremjölk
-
Panering
-
3 dl Majsstärkelse
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Vitlökspulver
-
1 tsk Chilipulver
-
1 tsk Bakpulver
-
2 nypor Salt
-
Glaze
-
1.5 msk Gochujang
-
2 msk Japansk soya
-
1.5 msk Rapsolja
-
2 msk Farinsocker
-
2 msk Honung
-
1 tsk Sesamfrön
-
2 tsk Ingefära
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Tillbehör
-
Ris
-
Salladslök
-
Gurka
-
Chili
Directions
Korean fried tofu med ris och gurksallad. Ett väldigt gott sätt att tillaga tofu på. Tofu är ju väldigt smaklöst och behöver en bra smaksättning och enligt mig även krisp för att smaka bra. I det här receptet får den både krisp och smakrik glaze med bland annat gochujang. Gochujang finns att köpa på t.ex Hemköp och Willys!
Steps
1
Done
|
FörberedelserDet här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt. |
2
Done
|
PaneringBlanda alla ingredienser till paneringen i en skål. I en annan skål - blanda mjölk (valfri sort), risvinäger, vitlök och. Vänd sedan alla tofubitar i blandningen mjölken och sen i panringen och lägg över på ett fat. Börja koka riset här och ställa fram ingredienserna till glazen. |
3
Done
|
Stek tofunStek i rikligt med olja tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. |
4
Done
|
GlazeRiv ingefära, pressa vitlök och ta fram allting som du ska ha i glazen. Lägg alla ingredienser i en panna och värm på tills glazen tjocknat. Vänd tofun i glazen. |
5
Done
|
Servera tofun med ris och syrlig gurka. Toppa med salladslök och chili! |