0 0
Korean fried tofu med ris och gurksallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Tofu
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Ljus risvinäger
2 dl Havremjölk
Panering
3 dl Majsstärkelse
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Bakpulver
2 nypor Salt
Glaze
1.5 msk Gochujang
2 msk Japansk soya
1.5 msk Rapsolja
2 msk Farinsocker
2 msk Honung
1 tsk Sesamfrön
2 tsk Ingefära
1 st Vitlöksklyftor
Tillbehör
Ris
Salladslök
Gurka
Chili

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Korean fried tofu med ris och gurksallad

  • 50 min
  • Serves 3
  • Hard

Ingredients

  • Panering

  • Glaze

  • Tillbehör

Directions

Share

Korean fried tofu med ris och gurksallad. Ett väldigt gott sätt att tillaga tofu på. Tofu är ju väldigt smaklöst och behöver en bra smaksättning och enligt mig även krisp för att smaka bra. I det här receptet får den både krisp och smakrik glaze med bland annat gochujang. Gochujang finns att köpa på t.ex Hemköp och Willys!

Steps

1
Done

Förberedelser

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Done

Panering

Blanda alla ingredienser till paneringen i en skål. I en annan skål - blanda mjölk (valfri sort), risvinäger, vitlök och. Vänd sedan alla tofubitar i blandningen mjölken och sen i panringen och lägg över på ett fat. Börja koka riset här och ställa fram ingredienserna till glazen.

3
Done

Stek tofun

Stek i rikligt med olja tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

4
Done

Glaze

Riv ingefära, pressa vitlök och ta fram allting som du ska ha i glazen. Lägg alla ingredienser i en panna och värm på tills glazen tjocknat. Vänd tofun i glazen.

5
Done

Servera tofun med ris och syrlig gurka. Toppa med salladslök och chili!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
karamell granola
previous
Karamell granola
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
next
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
karamell granola
previous
Karamell granola
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
next
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng

Add Your Comment