Ingredients
-
2.5 dl Röda linser
-
3 msk Potatismjöl
-
1 dl Solrosfrön
-
2 msk Sesamolja1 msk till biffarna, 1 msk till såsen
-
2 st Morötter
-
2 st Vitlöksklyftor2 klyftor till biffarna, 1 klyfta till såsen
-
2-3 cm Ingefära
-
1 st Ägg
-
2 dl Majonnäs
-
Salt
-
Peppar
Directions
Gyllenbruna, sesamrullade linsbiffar som bara är att mixa ihop och steka. Blir väldigt goda och är inte så avancerade som man tror!
Steps
1
Done
|
LinsbiffarKoka upp en kastrull med vatten, dra av från värmen och lägg i linserna. Låt de ligga i 10 minuter. |
2
Done
|
SåsUnder tiden linserna ligger i blöt, blanda ihop majonnäs, sesamolja, en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. |
3
Done
|
LinsbiffarHäll av linserna i ett tätt durkslag. Blanda ihop linserna med potatismjöl, solrosfrön, sesamolja, peppar och i en matberedare. Riv morötter, vitlök, ingefära och blanda ned i smeten. |
4
Done
|
Knäck i ägget och mixa till en grynig smet, den ska absolut inte vara slät. Smaka av med salt. |
5
Done
|
Forma till små biffar och vänd dem i sesamfrön. |
6
Done
|
Servera med exempelvis ris eller bulgur och en enkel sallad! |